Kayyum Sündüz Parkı’na tahammül edemedi

Sündüz yaylasında 18 Temmuz 1993 gecesi kontraların saldırısı sonucu 14'ü çocuk 24 kişinin hayatını kaybettiği katliamın kurbanları anısına Sündüz ismi verilen park, Bahçesaray kayyumu tarafından dümdüz ederek ortadan kaldırdı.

Korucuların da aralarında bulunduğu bir kontra grubu tarafından gerçekleştirilen katliama ilişkin tüm tanık beyanlarına rağmen katliamın sorumluları hala ortaya çıkarılmadı. Sündüz katliamının sorumluları da diğer Kürt katliamlarının sorumluları gibi hesap vermekten bir şekilde kurtarıldı.

KATLİAMDA YAŞAMINI YİTİRENLERİN ANISINA PARK YAPILDI

Katliamın sorumlularının ortaya çıkmaması üzerine DBP’li Van Büyükşehir Belediyesi, katliamda yaşamını yitirenlerin anısını yaşatmak için ilçeye yaptığı parka ‘Sündüz’ parkı ismini verdi.

KAYMAKAM PARKI DÜMDÜZ ETTİ

Ancak geçen Şubat ayında DBP’li Bahçesaray Belediyesine kayyum olarak atanan Kaymakam Serhat Karabektaş, parkı dozerlerle dümdüz ederek Sündüz Parkını ortadan kaldırdı.

SÜNDÜZ PARKININ ORTADAN KALDIRILMASI SUÇLULUK TELAŞIDIR

Sündüz katliamından yaralı olarak kurtulan Ehdinur Elbir, katliamın hala hafızalardaki tazeliğini koruduğunu kaydetti. Devletin yıllarca PKK’nin yaptığını iddia ettiği katliamın isminin verildiği parkı bile ortadan kaldırmasının nedeninin suçluluk telaşı olduğunu söyleyen Elbir, “Böylece katliamı kimin gerçekleştirdiği ortaya çıktı. Madem PKK yaptı o zaman neden parkı ortadan kaldırıyorsunuz. Sündüz parkının bu hale getirilmesi suçluluk telaşıdır” diye konuştu.