KCDK-E’den Talabani için başlığı mesajı

KCDK-E, dün hayata gözlerini yuman YNK lideri Celal Talabani için bir başsağlığı mesajı yayınladı.

Talabani’nin vefatının ardından tüm Kürdistan halklarına başsağlığı dilenen açıklamada şunlar belirtildi: “Kürt halkının saygın liderlerinden ve Kürdistan Yurtseverler Birliği kurucusu sayın Celal Talabani hayata gözlerini yumdu. Berlin’de tedavi gören Mam Celal hastalığına yenik düşerek aramızdan ayrıldı. Kürt halkının sevgisini ve saygısını kazanmış Talabani’nin ölümünden dolayı büyük bir üzüntü içindeyiz.

Tüm yaşamı boyunca Kürt halkına ve özgürlük mücadelesine büyük emekler vermiş Talabani deneyim ve tecrübeleriyle aramızdan ayrılarak bizlere koca bir mücadele geçmişi miras bırakmıştır. Kürt halkının zor bir dönemden geçtiği bugünlerde Mam Celal’ın aramızdan ayrılışı büyük bir kayıp ve eksikliktir.

Kürdistan coğrafyasında mücadele deneyimleri, siyasetteki barışçıl duruşu ve demokrasi mücadelesine verdiği unutulmaz emekler mücadelemizde unutulmadan yaşatılacaktır.

Onurlu bir yaşam sürdüren Talabani son nefesinde dahi Kürt halkının kendi arasında ulusal birlik oluşturarak özgür bir ülke özlemini arzulamıştır. Mam Celal bu mücadelenin unutulmaz bir kahramanı olarak, kurt halkının özgürlük mücadelesinde anılacak ve tarihin onurlu sayfalarında yerini alacaktır.

KCDK-E olarak Mam Celal’e Allah’tan rahmet diliyor, ailesine ve Kürt halkına başsağlığı diliyoruz.”