KCK'den Komela Îslami'ye ulusal birlik ziyareti

Kürt ulusal birliği için Güney Kürdistan'daki siyasi partilerle görüşmelerini sürdüren KCK heyeti, bugün de Süleymaniye'de Komela Îslamî'yi ziyaret etti.

Güney Kürdistan’da siyasi partilerle yaptığı görüşmeleri sürdüren Kürdistan Topluluklar Birliği (KCK) heyeti ziyaretlerine Kürdistan İslami Topluluk Partisi’ni (Komela Îslamî ya Kurdistanê) görüşmesiyle devam etti. KCK Dışilişkiler Sorumlusu Serhat Varto ve beraberindeki heyet, İslami Topluluk Siyasi Meclisi Sözcüsü Rêbwar Hemed ve parti yetkilileri tarafından karşılandı. Komeleya Îslami’nin Süleymaniye’de bulunan politbüro binasında yapılan görüşme basına kapalı gerçekleşti.

Toplantıdan sonra düzenlenen ortak basın toplantısında söz alan KCK Dişilişkiler Sorumlusu Serhed Varto, ulusal birlik için üzerlerine düşen görevi yerine getirmek için görüşme turlarına çıktıklarını belirterek, "KNK (Kürt Ulusal Kongresi) ulusal birlik kapsamında bir çalışma başlattı. Bize göre ulusal birlik yalnızca bir tarafla gerçekleşmez, bu yüzden bizler KCK olarak üzerimize düşen görevi yerine getirmeye karar verdik. Ulusal birlik ile ilgili proje ve yol haritamız var. Bu proje temelinde tarafları ziyaret etmekteyiz" diye konuştu.

Komeleya Îslami Siyasi Meclis Sözcüsü Rêbwar Hemed ise, KCK heyetin kendilerine sunduğu proje üzerine değerlendireceklerini ifade ederek, “Bölgenin siyasi durumları ve diğer siyasi güçler ile olan ilişkilerimiz hakkında değerlendirmelerde bulunduk. Heyetin projesini aldık, proje ile ilgili değerlendirmelerimizi yapacağız. Konu ile ilgili fikrimizi daha sonra belirleyeceğiz. Kürdistan’ın tüm parçalarında bulunan siyasi güçler arasında diyalog olmalı. Varolan bütün sorunlar konuşarak çözüme kavuşturulmaldır" dedi.

KCK heyeti, geçtiğimiz günlerde de Goran (Değişim) Hareketi ve Rojhilat partileriyle görüşmeler gerçekleştirmişti.