KCK: Mistefa Özgürlük Hareketi'nin dostu olarak anılacak

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, hayatını kaybeden Goran lideri Newşirvan Mıstefa için başsağlığı mesajı yayınladı.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Goran liderinin vefatını üzüntüyle karşılayarak, Mistefa’nın her zaman Özgürlük Hareketi’nin dostu olarak anılacağını belirtti. KCK, “Özgürlük Hareketi’nin Kürdistan’ın tüm parçaları için anlamını ve değerini bilen Newşirwan Mıstefa, her zaman Özgürlük Hareketimizin dostu olmuştur” dedi.

KCK’nin başsağlığı mesajı şöyle:

"Goran Hareketinin lideri Sayın Newşirvan Mistefa’nın vefatını üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Kürt halkının özgürlük ve demokrasi mücadelesinde büyük emekleri ve katkıları olan Goran Lideri Newirwan Mistefa’nın ölümü nedeniyle ailesine, dostlarına, Goran Hareketine, demokratik Kürt kamuoyuna ve tüm Kürdistan halkına başsağlığı diliyoruz. Onun özlemlerinin Kürdistan’ın tüm parçalarında gerçekleşeceğine inanıyoruz. Kürt Özgürlük Hareketi olarak değerli yurtsever demokrat siyasetçi Sayın Newşirwan Mistefa’nın özlemlerinin takipçisi olacağımızı ve onun özlemlerinin gerçekleşmesi için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğimizin sözünü veriyoruz.

Newşirvan Mistefa’nın 50 yıllık özgürlük ve demokrasi mücadelesi tarihi bulunmaktadır. Başurê Kurdîstan’daki özgürlük ve demokrasi mücadelesinin devrimci karakterde gelişmesi konusunda rolü olan etkin demokratik devrimci bir siyasetçi olarak tarihteki yerini almıştır. Ortadoğu'da soykırım kıskacında olan Kürt halkı için 50 yıldır mücadele içinde olmak halkımız için çok değerli bir duruşu ifade etmektedir. Newşirwan Mistefa, Başurê Kurdîstan halkının özgürlük mücadelesinde büyük emekleri olduğu gibi, Başurê Kurdîstan’ı demokratikleştirme mücadelesinde tarihi bir rol oynamıştır. Başurê Kurdîstan'da demokratikleşme mücadelesi ve çabası sürekli gelişmektedir. Başurê Kurdîstan gerçek bir demokrasiye kavuştuğunda Newşirwan Mistefa’nın emekleri de saygı ve minnetle hatırlanacaktır.

Newşirwan Mistefa her zaman Özgürlük Hareketimizin dostu olarak anılacaktır. Özgürlük Hareketi’nin Kürdistan’ın tüm parçaları için anlamını ve değerini bilen Newşirwan Mistefa, her zaman Özgürlük Hareketimizin dostu olmuştur. Rojava Devriminin Kürdistan’ın geneli için büyük bir güç kaynağı olduğunu görerek başından itibaren Rojava Devrimini desteklemiştir. Rojavayê Kurdîstan halkı da Newşirwan Mistefa ve Goran Hareketinin tutumunu her zaman şükranla hatırlayacaktır.

Newşirwan Mistefa Kürdistan halkının mücadelesine güç katan demokratik devrimci karakteriyle bundan sonra da moral değer olarak katkısını sunmaya devam edecektir. Özgürlük Hareketimiz de halkımızın özgürlük mücadelesine katkı sunan tüm özgürlük ve demokrasi emekçilerinin anılarına bağlılığın gereği mücadeleyi yükselterek özgür Kürdistan ve demokratik Ortadoğu'yu gerçekleştirecektir."