KDP cephesinde değişen bir şey yok: Kapılar Rojava'ya kapalı

PYD kongresine katılmak için Kürdistan'ın diğer parçalarından gelen farklı siyasi parti temsilcileri ve PYD delegelerinin Rojava'ya geçişleri KDP asayişi tarafından engellendi.

Demokratik Birlik Partisi (PYD) kongresine katılmak için Kürdistan'ın diğer parçalarından gelen farklı siyasi parti temsilcileri ve PYD delegelerinin Rojava'ya geçişleri KDP asayişi tarafından engellendi.

PYD kongresinde katılmak için Rojava'ya gitmek isteyen PYD'nin Güney Kürdistan delegeleri ile Avrupa, Rusya ve Kürdistan'ın diğer parçalarından gelen çok sayıda misafirin Sêmalka Sınır Kapısı'ndan Rojava'ya geçişleri KDP asayişi tarafından engellendi.

Kapı yetkililerinin delege ve misafirlere, "Siz siyasi kişilersiniz. Geçişinize izin veremeyiz" dedikleri aktarıldı. PYD delegeleri ve misafirlerin kimlik ve pasaportlarını göstermelerine rağmen geçişe izin verilmediği aktarıldı.

Güney Kürdistan'da yapılan referanduma yönelik Türkiye ve İran'ın tehditleri ve Güney Kürdistan'a sınırları kapatmaları gündeme gelince Rojava yönetimi kapılarının Güney Kürdistan'a her zaman açık olduğunu duyurmuştu.

Şerq El Eswat gazetesine konuşan PYD Eşbaşkanı Salih Muslim ise Güney Kürdistan'a saldırıların olması durumunda Güney halkını savunacaklarını söylemişti.