Kemalbay: AKP yolun sonuna gelmiştir

HDP Eş Başkanı Serpil Kemalbay, Van’da düzenlenen iftar yemeğinde halkla bir araya geldi.

Bir düğün salonunda düzenlenen yemeğe HDP Van İl Eş Başkanları Yakup Ataş, Gülistan Orhan, DBP Van İl Yöneticileri, HDP PM Üyeleri Yunus Parim, Zelal Karakaya, HDP Van Milletvekilleri Adem Geveri, Lezgin Botan, Bedia Özgökçe Ertan, TJA aktivistleri, Barış Anneleri, STK temsilcileri ile binlerce kişi katıldı.

Saygı duruşu ile başlayan yemekte ilk konuşmayı HDP Van İl Eş Başkanı Gülistan Orhan yaparak Ramazan ayının barışa vesile olmasını diledi.

Ardından da HDP Eş Başkanı Serpil Kemalbay bir konuşma yaptı.

Hayatın olağan akışında halkın seçerek meclise gönderdiği Figen Yüksekdağ ile Selahattin Demirtaş’ın hitap etmesi gerektiğini söyleyen Kemalbay şöyle devam etti: “Bugün burada size hitap etmesi gereken onlardı ancak biliyorsunuz 7 Haziran zaferinden sonra partimiz Saray iktidarının siyasi soykırım saldırılarına maruz kaldı. Şu anda 11 milletvekilimiz rehin alındı ve şu anda aramızda değiller. Onların direnişini buradan bir kez daha selamlıyorum. Kardeşlerim sürmekte olan hukuki süreçlere bakalım diyeceğimiz ama ortada bir hukuk olmadığını görüyoruz. Bütün vekillerimizin fezlekeleri tamamen polisler tarafından uydurma hikayelerden oluşturulmuş bir algı operasyonundan meydana geliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan siyasi rakiplerini yenemediği, Sayın Demirtaş’ın bileğini bükemediği için onu rehin aldı. 15 Temmuz’da başlayan ve yaklaşık 1 yıldır süren AKP darbesi bizi bir adım bile geriye götürmedi ve mücadelemizi kazanıncaya kadar sürdüreceğiz. Anayasa Mahkemesinin bir iştihat kararı var ve o karara göre hiçbir milletvekili tutuklu yargılanamaz. Ancak defalarca yaptığımız başvurulara rağmen hala karar vermiş değiller. Çünkü Türkiye’de artık hak, hukuk, adalet yok. Türkiye’de sistem Saray’daki 1 kişinin aldığı kararlarla idare ediliyor. Onlar bu haksızlığını ne kadar sürdürürlerse karşılarında daha çok mücadele dayanışma görecekler. Türkiye halkları bugüne kadar bunu gösterdi ve bundan sonra da göstermeye devam edecek. Gazeteciler, sendikacılar, akademisyenler dahil olmak üzere muhalif kesimlere yönelik bu baskıları daha fazla sürdüremezler. AKP yolun sonuna gelmiştir.”

16 Nisan referandumunun üzerinden 50 gün geçtiğini de hatırlatan Kemalbay, “Özellikle Kürt coğrafyasında halkların inançlarıyla, dinleri, kimlikleri arasında seçim yapmaya zorlayacak politikalar uyguladılar. Kayyumlar belediye eş başkanlarının rehin alınmasıyla birlikte belediyeleri halkı asimile etmek için çalışıyorlar. Onlar şunu bilmeli ki İslam inancında Allah’ın karşısına kul hakkıyla çıkamazsınız. Bu kadar kul hakkı yiyerek Allah’ın karşısına nasıl çıkacaksınız. Yaptığınız hırsızlıklar, hukuksuzluklar, iktidar olanaklarının sadece Evetçiler için çarçur edilmesi kul hakkı yemektir. Kayyumlar kadın derneklerini, çocuk kreşlerini, sosyal dayanışma kurumlarını kapatıp içinde halkın istemediği şekilde AKP propagandası için, halkı asimile etmek için programlar uyguluyorsunuz. Bunlar halkın iradesine saygısızlıktır. Bu yok saymaya karşı bizler direnişimizi, mücadelemizi mutlaka sürdüreceğiz. En yakın zamanda buradan çekip gidecekler.

HDP bu toplumun en demokratik en barışçıl partisidir. Halkımızın demokrasisini inşa etmek için çalışıyor, kadınların özgürlüğü için kurulmuş bir partidir. Kadınların evden çıkarılarak sosyal hayata katılmasını isteyen bir partidir. Kadının kendi sosyal güvencesine kavuşmasını istiyoruz. Yardım adı altında AKP’ye halkı bağımlı yapmaya karşıyız. AKP bu politikalarla sadece yoksulluğu devrediyor. Bizler iktidardan yardım değil, sorunlarımızın köklü bir biçimde çözülmesini istiyoruz. Van’da işsizlik almış başını gidiyor” diye konuştu.