Kerkük halkları Mam Celal için yasta

Kerkük’te yaşayan halklar, tedavi gördüğü Almanya’da yaşamını yitiren Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) Genel Sekreteri ve eski Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani için yasta.

Ajansımıza konuşan Arap, Kürt, Türkmen halklarından Kerküklüler, Mam Celal için "Halklar babasını yitirdi, yeri hiçbir zaman doldurulamayacak” dedi.

'HALKLARIN GARANTÖRÜYDÜ'

Arap Cenabi Aşireti üyesi Şeyh Muhammed:

"Mam Celal Irak ve Irak’ta yaşayan halkların garantörüydü. Mam Celal'in ölümü oldukça zor. Tahammül edilebilecek bir kayıp değil.

Biz Iraklılar, Kerküklü Araplar olarak çok üzgünüz. Tarifi zor bir durumdur. Irak halklarına sabır ve başsağlığı diliyoruz. Başta Kerkük ve Irak’ta yaşayan Arap, Türkmen, Asuri, Süryani, Kürtler olmak üzere tüm halkların önderiydi."

'KARDEŞÇE YAŞAM İÇİN ÇALIŞTI'

Türkmen Abdurrahman Yusufağa:

"Mam Celal halkların kardeşliği, barış içinde bir arada yaşaması için çalışıyordu. Özellikle de Kerkük’te bunun korunması için çalıştı. Kerkük'te halkların bir arada ve kardeşçe yaşamasının sembolünün Mam Celal olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Yeri cennet olsun."

'YERİ DOLDURULAMAYACAK'

YNK Kerkük Dış İlişkiler Sorumlusu Hoşyar Abdurrahman:

“Mam Celal’in ölümü Irak’taki halkları derin bir üzüntüye boğdu. Irak ve özellikle de Kerkük’te yaşayan halklar üzerindeki olumlu etkilerini halkların kendisi her yerde ve her zaman dile getiriyor.

Cuma günü ömrünü mücadelesine adadığı toprağına teslim ettikten sonra Kerkük’te de Kerküklüler taziyeleri kabul edeceğiz.

Böyle karizmatik ve büyük bir siyasetçinin yokluğu YNK’yi etkileyecek. Yeri doldurulamayacak bir kayıptır, Mam Celal."

'KADINLAR AVUKATINI YİTİRDİ'

YNK Kerkük Kadınlar Birliği Başkanı Lava Zengene:

"Mam Celal kadın, barış, kardeşlik ve özgürlüğü savunan kurumlara değer verip yaşatan bir kişilikti. ‘Ben bir avukat değil, kadınların savunucusuyum’ diyerek kadına ne kadar değer verdiğini söylüyordu. Yeri doldurulamayacak önder bir kişilikti. Hiç kimse yerini dolduramaz.”