Kerkük'te bomba yüklü araç imha edildi

Kerkük'te DAİŞ tarafından kentte patlatmak üzere hazırlanan bomba yüklü araç, hedefine ulaşmadan imha edildi.

Kerkük'te dün gece bomba yüklü bir araç koalisyona ait savaş uçakları tarafından imha edildi. Edinilen bilgilere göre, DAİŞ çetelerinin Kerkük merkezde patlatmak üzere yola çıkardığı bomba yüklü bir araç, Kerkük ile Dubiz arasındaki Elawe Mehmûdî köyü yakınlarında koalisyon uçaklarınca vurularak imha edildi.

Bir ihbar üzerine durdurulan aracın sürücüsünün asayiş güçlerince gözaltına alındığı ve aracın bomba yüklü olduğunu anlaşılması sonrası da vurularak imha edildiği aktarıldı. Aracın imha edilmesinden sonra bölgede başlatılan operasyonda Bacwan köyünde çok sayıda şüphelinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Musul operasyonunda sona yaklaşılmasıyla birlikte Kerkük civarında yoğun hareketlilik yaşanıyor. DAİŞ çetelerinin ellerinde bulundurdukları Kerkük'ün Hawice ilçesinde yoğun hareketliliğinin yaşandığı belirtiliyor. Kerkük'te ise güvenlik önlemleri üst seviye çıkarılmış durumda.

Öte yandan dün gece DAİŞ çetelerinin Xaneqîn'in Qeretepe kasabasına bağlı Hesafî Ereb köyünde saldırdığı öğrenildi. Saldırıda Irak ordusunda görevli Îbrahîm Şakir Hesale isimli bir askerin öldürüldüğü bildirildi.