KNK’den Tevgera Azadî’ye ulusal birlik ziyareti

Ulusal birliği tartışmak için ortak platform için Kürt siyasi güçlerini ziyaret turlarına çıkan KNK heyeti, Süleymaniye’de Tevgera Azadî’yi ziyaret etti.

Kürt birliği ve ulusal kongrenin tartışılacağı ortak bir platform için Kürdistan’ın dört parçasındaki siyasi partilerle görüşmeler gerçekleştiren Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) heyeti, Süleymaniye’de Tevgera Azadî genel merkezini ziyaret etti. KNK Eşbaşkan Yardımcısı Tahir Kemalizade, KNK Divan üyesi Dr. Kamuran Berwari ile Perwîn Ezîz, KNK üyeleri Seyîd Ekrem ve Ferhat Dostki’den oluşan KNK heyetini Tevgera Azadi Eşbaşkanı Mihemed Ebdulah ile parti üyeleri Dr. Bekir Mecît, Berivan Mihemed, Dara Hisên ve Wahap Ehmed karşıladı.

Basına kapalı şekilde yaklaşık bir buçuk saat süren görüşmenin ardından basın açıklaması yapan Tevgera Azadi Eşbaşkanı Mihemed Ebdulah, KNK’nin önemli bir tarihsel süreçte önemli bir görev üstlendiğini kaydetti. Tevgera Azadi’nin ulusal birlik çalışmalarına her türlü desteği vermeye hazır olduğunu söyleyen Ebdulah, “KNK ulusal birliğin tartışılacağı ortak bir platform için Kürdistani tüm taraflarla görüşmeler gerçekleştiriyor. Bu amaçla bizleri de ziyaret ettiler. Ziyaretten dolayı çok memnunuz. Kendilerine bu çabalarından dolayı teşekkür ediyoruz. Her türlü desteği vereceğimizi ve her türlü görevi üstelenmeye hazır olduğumuz belirtmek isteriz” diye konuştur.

KNK heyetinin Tevgera Azadî ziyaretinden sonra Rojhilat (Doğu Kürdistan) siyasi parti ve güçleri ile görüşmeler gerçekleştireceği öğrenildi.

KNK, 12 Haziran günü yaptığı ulusal birliği tartışma için ortak bir platform kurulması çağrısının ardından Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK), Goran (Değişim) Hareketi, Komala İslami Partisi, Kürdistan Demokrat Partisi (KDP), Kürdistan Emekçiler Partisi (Hizbî Zehmetkêşan), Yekgirtu İslami Partisi, Kürdistan Komünist Partisi ve Bizûtneweyî İslami, Kürdistan Topluluklar Birliği (KCK), Kürdistan Halkı Demokratik Hareketi (Bizûtneweyî Demokrasi Gelê Kurdistan) ve Kürdistan Demokratik Ulusal Birlik Partisi’yle (Yekîtiya Neteweyî Demokratik a Kurdistan – YNDK) görüşmeler gerçekleştirmişti.