KNK heyeti KDP ile görüştü

Kürt ulusal kongresinin tartışılacağı ortak bir platform için Güney Kürdistan’daki siyasi partilerle görüşen KNK, KDP ile görüştü.  

Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) yaptığı basın toplantısıyla yaptığı ulusal kongre çağrısının ardından Güney Kürdistan’da siyasi partilerle görüşme turlarına devam ediyor. KNK Eşbaşkan yardımcısı Tahir Kemalîzade, KNK Konsey üyeleri Kamuran Berwari ve Perwîn Ezîz ile KNK üyesi Ferhat Dostki’den oluşan KNK heyeti, bugün saat 11.00’de Kürdistan Demokrat Partisi’ni (KDP) ziyaret etti.

KDP Politbüro üyesi Elî Hisên, KDP Dış İlişkileri üyeleri Nizar Botani ve Çîmen Teqyedîn tarafından karşılanan KNK heyetinin görüşmesi basına kapalı şekilde yaklaşık bir saat 40 dakika sürdü.

Görüşmenin ardından basın açıklaması yapan KDP Politbüro üyesi Elî Hisên, görüşmeyi önemli bulduklarını dile getirerek, “KNK heyetini burada görmekten dolayı mutluyuz. Bunun Kürt ulusal kongresi için önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu konuda karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk. Burada tartıştığımız konuları partimizin gerekli organlarında tartışacağız. KNK ile herhangi bir sorunumuz yok ama bazı çalışma tekniklerini konuşmamız gerekir” dedi.

KNK heyetinin bugün Hizbî Zehmetkêşanî Kurdistan (Kürdistan Emekçiler Partisi) ile görüşmesi bekleniyor.

Heyet, dün ve önceki gün ise YNK, Goran ve Komala ile görüşmüştü.