KNK heyeti Komala partilerini ziyaret etti

KNK, ulusal birlik platformu için Güney Kürdistan siyasi partilerinin ardından Rojhilat partileriyle görüşmeye başladı. KNK’nin ilk durağı, Komala’nın 3 kolu oldu.

Kürt birliği ve ulusal kongrenin tartışılacağı ortak bir platform için Kürdistan’ın dört parçasındaki siyasi partilerle görüşmeler gerçekleştiren Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) Güney Kürdistan siyasi partilerine yaptığı ziyaretlerin ardından Rojhilat (Doğu Kürdistan) partilerini ziyaret etmeye başladı.

KNK Eşbaşkan Yardımcısı Tahir Kemalizade, KNK Divan üyesi Dr. Kamuran Berwari ile Perwîn Ezîz, KNK üyeleri Seyîd Ekrem ve Ferhat Dostki’den oluşan KNK heyeti, bugün saat 14.00’da Komala’nın üç kolu olan İran Kürdistanı Devrimci ve Emekçiler Partisi – Komala, İran Komünist Partisi – Komala ve İran Komünist Partisi – Komala’yı ziyaret etti.

‘OLUMLU BİR GÖRÜŞME OLDU’

İran Kürdistanı Devrimci ve Emekçiler Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Ebubekir Müderis ve parti meclis üyeleri tarafından karşılanan KNK heyetinin görüşmesi bir buçuk saat sürdü. Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Müderis, görüşmelerinin olumlu geçtiğini kaydederek, “KNK’li arkadaşlarımızın önerilerini dinledik. Bizler de kendi önerilerimizi sunduk. Bu önerileri partimizin ilgili kurumlarında değerlendirdikten sonra en kısa zamanda görüşümüzü kendilerine ileteceğiz” dedi.

‘HALKIMIZ İÇİN BÜYÜK MORAL OLACAKTIR’

KNK heyeti daha sonra Komala’nın diğer bir kolu olan İran Komünist Partisi – Komala’yı ziyaret etti. Partinin genel sekreteri Seyîd Îbrahim Elîzade ve partinin merkez komite üyeleri tarafından karşılandı. Bir saat süren görüşmenin ardından konuşan İran Komünist Partisi – Komala’yı Genel Sekreteri Seyîd Îbrahim Elîzade, görüşmenin çok iyi geçtiğini belirterek, “Kürdistan’ın dört parçasından siyasi partilerin bir araya geleceği ortak bir platform, halkımıza büyük moral verecektir. Burada yapılacak tartışmalar sonucu ortak bir planın ortaya çıkacağını ümit ediyoruz. KNK heyetinin önerilerini tartıştıktan sonra en kısa zamanda bu konudaki fikirlerimizi kendilerine ileteceğiz” ifadelerinde bulundu.

VERİMLİ BİR GÖRÜŞME

İran Komünist Partisi – Komala ziyaretinin ardından KNK heyetini diğer bir durağı Kürdistan Emekçiler Partisi – Komala’yı ziyaret etti. Partinin genel sekreteri Kak Omer İlxanîzade ve parti meclisi üyeleri tarafından karşılanan KNK heyetinin görüşmesi basına kapalı bir şekilde yaklaşık bir saat sürdü. Görüşmenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kürdistan Emekçiler Partisi – Komala Genel Sekreteri Kak Omer İlxanîzade, KNK heyetine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini söyledi. Îlxanîzade, “Ulusal birlik için atılacak adımlara destek vermeye hazırız” dedi.

KNK’NİN ZİYARETLERİ

KNK, 12 Haziran günü yaptığı ulusal birliği tartışma için ortak bir platform kurulması çağrısının ardından Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK), Goran (Değişim) Hareketi, Komala İslami Partisi, Kürdistan Demokrat Partisi (KDP), Kürdistan Emekçiler Partisi (Hizbî Zehmetkêşan), Yekgirtu İslami Partisi, Kürdistan Komünist Partisi ve Bizûtneweyî İslami, Kürdistan Topluluklar Birliği (KCK), Kürdistan Halkı Demokratik Hareketi (Bizûtneweyî Demokrasi Gelê Kurdistan), Kürdistan Demokratik Ulusal Birlik Partisi (Yekîtiya Neteweyî Demokratik a Kurdistan – YNDK) ve Tevgera Azadi’yi ziyaret etti.

KNK Rojhilat partilerinin ardından Rojava (Batı Kürdistan) ve Bakûr (Kuzey Kürdistan) partileriyle görüşmeler gerçekleştirecek.