YENİLENDİ - KNK heyeti ulusal kongre için KCK ile görüştü

Ulusal kongre çalışmalarını yürüten ve birçok Kürt partisiyle görüşen KNK heyeti, bugün KCK yetkilileri ile Kandil’de bir araya geldi.

KCK adına Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Besê Hozat ve KCK Yürütme Konseyi üyesi Rıza Altun, KNK adına ise KNK Eşbaşkan Yardımcısı Tahir Kemalizade, KNK Divan üyesi Faruk Cemil, KNK Konsey üyesi Dr. Kamuran Berwari, Pervin Aziz, KNK üyesi Seyit Ekrem ve Ferhat Doski görüşmeye katıldı. Görüşmeden sonra ortak basın açıklaması da yapıldı.

‘ULUSAL BİRLİK SAĞLANIRSA EGEMEN GÜÇLER KÜRTLERİ TANIMAK ZORUNDA KALACAKTIR’

Toplantıda KNK heyeti adına konuşan Tahir Kemalizade, Kürt Özgürlük Hareketi’nin siyaseten öldürülmüş Kürt toplumunu yeniden dirilttiğine dikkat çekti.

Ulusal birliği oluşturabilmek için Kandil’de KCK’yi ziyaret ettiklerini de söyleyen Kemalizade, şunları söyledi: “Biz, sizin de bu isteğimiz ve yaklaşımımıza sıcak yaklaştığına inanıyoruz. Eğer ulusal birlik sağlanırsa Kürdistan’daki egemen güçler Kürtleri tanımak zorunda kalacaktır. Kürdistan’a yönelik bu saldırılara rağmen Kürt halkı her zamankine göre daha güçlüdür. Birçok Kürt parti ve örgütleriyle toplantılar gerçekleştirdik. Bu partilerle gerçekleştirdiğimiz toplantılar çok sıcak ve olumlu geçti. Hepsinin düşüncesi ve isteği ulusal kongrenin gerçekleşmesi ve ulusal birliğin sağlanması oldu. Böylesi hassas bir süreçte Kürdistan’ın geleceğinin kendileri için çok önemli olduğunu belirttiler. Ve biz de diğer parçalardaki partilerle de görüşüp, ulusal kongre ve ulusal birlik amacımıza ulaşmak istiyoruz.”

‘SÖMÜRÜNÜN SONLANMASI İÇİN ULUSAL KONGRE VE BİRLİĞİN SAĞLANMASI GEREKİYOR’

İçinden geçilen sürecin ulusal kongrenin gerçekleşmesi adına en uygun zemini sunduğuna dikkat çeken KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Besê Hozat ise, KCK olarak KNK’nin başlatmış olduğu ulusal kongre ve ulusal birlik çalışmalarına hiçbir hesap gütmeden ellerinden gelen desteği sunacaklarını belirtti.

Bugün Kürt halkının önündeki fırsatların her zaman ele geçmeyeceğini söyleyen Hozat şöyle konuştu: “Ulusal birliğin sağlanabilmesi için şu anki şartlar çok çok uygun. Tarihten bugüne kadar eğer Kürt halkı katliamdan geçmişse bu ulusal birliğin sağlanamamasından dolayıdır. Sömürgeci güçler Kürtlerin ulusal birliğini sağlamasını istemiyorlar ve her zaman Kürt halkının parçalı olmasını istiyorlar. Çünkü eğer Kürt halkı ulusal birliğini sağlarsa, sömürgeci güçler Kürt halkının üzerinde egemenliğini sürdüremez. Egemenlerin Kürdistan üzerindeki sömürgesinin sonlanması için ulusal kongrenin ve ulusal birliğin sağlanması gerekiyor. Ulusal kongrede tüm Kürt örgütleri toplanıp, tarihten günümüze kadarki bütün sorunları konuşup tartışmalı ve çözüme kavuşturularak ulusal birlik sağlanmalıdır.”

‘ULUSAL BİRLİK İÇİN TARİHİ GÜNLERDİR’

Görüşme ardından iki taraf ortak bir basın açıklaması yaptı.

KCK’nin ulusal kongrenin gerçekleşmesi için vereceği destekten dolayı teşekkür eden KNK Eşbaşkan Yardımcısı Tahir Kemalizade, görüşmenin olumlu geçtiğini belirtti. KCK’nin KNK’nin yürüttüğü ulusal birlik çalışmalarını destek vereceğini de aktaran Kemalizade, “Kandil’de yoldaşların arasında olmaktan mutluluk duyuyoruz. Kandil’e ulusal birliği tartışmak ve KCK’den destek almak için geldik. KCK, daha önce de açıklamalarında vurguladığı gibi her zaman böyle bir çalışmaya destek vereceğini, hatta eskisinden daha çok yardımcı olacaklarını belirtti. Diğer görüştüğümüz parti ve örgütlerle yaptığımız toplantılar da olumlu geçti ve bundan dolayı mutluyuz. Ulus olduğumuzu, ulusal haklarımızın olduğunu Kürt halkına, halkımıza daha çok anlatmalıyız. Bu toplantıdan sonra ulusal birlik mesajlarımızı vermek üzere Rojava’ya gideceğiz. Bu görüşmelerin ardından görüşemediğimiz ve görüştüğümüz bazı parti ve örgütlerle tekrar görüştükten sonra dünyaya biz bir halkız ve şu anda Ortadoğu’daki en güçlü alternatifiz mesajını vereceğiz” diye konuştu.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Besê Hozat ise, böyle bir süreçte Kürt halkının kazanımlarını korumanın yolunun ulusal birlikten geçtiğine dikkat çekti.

KNK’nin KCK ile görüşmek için Kandil’e gelmiş olmasından mutluluk duyduklarını vurgulayan Hozat şunları belirtti: “Yürüttükleri çalışma çok önemlidir. Ulusal kongre ve ulusal birlik çalışmalarının yürütülmesinden mutluluk duyuyoruz, kıymetli görüyoruz ve destekliyoruz. Ulusal kongrenin gerçekleşmesi için üzerimize düşen ne varsa yapmaya biz hazırız. Yürütülen bu çalışma böylesi bir süreçte en önemli çalışmadır. Kürtlerin ulusal birliği için tarihi günlerdir. Böylesi bir süreçte ulusal kongre ve birliği mutlaka geliştirmemiz gerekiyor. Dört parça Kürdistan'ın kazanımlarını korumalıyız, Kürt halkının ve Kürdistan’ın özgürlüğünü sağlamalıyız. Bunun yolu da Kürt halkının ulusal kongresinden ve birliğinden geçiyor. Bu açıdan KNK’nin yürüttüğü bu çalışma çok önemli ve tarihidir. Biz her koşulda yardımcı olacağız ve destekleyeceğiz, geldiğiniz için teşekkür ediyoruz.”