KNK heyetinden Hizbî Zehmetkêşan’a ulusal kongre ziyareti

Kürt ulusal kongresinin tartışılacağı ortak bir platform için Güney Kürdistan’daki siyasi partilerle görüşen KNK, Hewlêr’de Hizbî Zehmetkêşanî Kurdistan’ı ziyaret etti.

Kürt ulusal kongresinin tartışılacağı ortak bir platform için çalışmalarının startını veren Kürdistan Ulusal Kongresi’nin (KNK) bugünkü ikinci durağı, Hizbî Zehmetkêşanî Kurdistan’ı (Kürdistan Emekçiler Partisi) oldu. KNK Eşbaşkan yardımcısı Tahir Kemalîzade, KNK Konsey üyeleri Kamuran Berwari ve Perwîn Ezîz, KNK üyeleri Seyid Ekrem ile Ferhat Dostki’den oluşan KNK heyeti, saat 17.00’da Hizbî Zehmetkêşan’ın Hewlêr’deki Genel Merkezi’ni ziyaret etti.

Hizbî Zehmetkêşan Başkanlık Konseyi üyeleri Behman Hüseyin ile Said Xalid ve Politbüro üyeleri Dilzar Ebdullah ve Niştîman Kemal tarafından karşılanan heyetin görüşmesi yaklaşık bir saat devam etti. Görüşmenin basına açık kısmında Hizbî Zehmetkêşan adına konuşan Said Xalid, ulusal kongrenin Kürt halkının temel çalışması olması gerektiğini söyledi. Görüşme daha sonra basına kapalı bir şekilde devam etti.

KNK, 12 Haziran günü Süleymaniye’de düzenlediği basın toplantısıyla ulusal kongrenin tartışılacağı ortak bir platform için çalışma başlattığını duyurmuştu. Bu kapsamda 13 Haziran günü Süleymaniye’de Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) ve Goran (Değişim) Hareketi ile görüşmüştü. 14 Haziran günü de Hewlêr’de Komala İslami Partisi’ni ziyaret etmişti.

Tahir Kemalizade başkanlığındaki KNK heyeti bugün saat 11.00’da Kürdistan Demokrat Partisi’ni (KDP) ziyaret etti. Heyetin Güney Kürdistan’daki ziyaretlerinin ardından Rojhilat, Rojava ve Bakûr partilerini ziyaret edeceği öğrenildi.