KNK heyetinden YNK’ye ‘ulusal kongre’ ziyareti

Ulusal kongre çağrısı yapan KNK, görüşme turunun ilkine YNK’yi ziyaret ederek başladı.

Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) dün Süleymaniye’de düzenlediği basın toplantısıyla yaptığı ulusal kongre çağrısının ardından bugün ilk ziyaretini Kürdistan Yurtseverler Birliği’ne gerçekleştiriyor.

KNK Eşbaşkan yardımcısı Tahir Kemalzade, KNK Konsey üyeleri Kamuran Berwari ile Perwîn Ezîz ve KNK üyesi Ferhat Dostki’den oluşan KNK heyeti ilk ziyaretini gerçekleştirmek için YNK’nin genel merkezini ziyaret etti. YNK politbüro üyeleri ve yönetimi tarafından karşılanan heyet, basına kapalı olarak görüşmelere başladı.

YNK yönetiminden Qadir Hemecen, Bilese Cebar Ferman, İkram Eli ve YNK Dışilişkiler sorumlusu Omer Fettah'in görüşmede hazır bulundukları bildirildi. 

KNK dün Süleymaniye’de düzenlediği basın toplantısıyla Kürt Ulusal Kongresi’nin tartışılacağı ortak bir platform için Kürdistan’ın dört parçasındaki siyasi parti ve toplumsal kesimlerle ön görüşmeler başlattığı ve tartışmaların belirli bir seviye gelmesinin ardından kongre çalışmalarını yeniden başlattıklarını açıklamıştı.

KNK heyeti, YNK’nin ardından bugün saat 12.30’da Goran (Değişim) Hareketi ile görüşecek. Süleymaniye’deki görüşmelerin tamamlanmasının ardından Hewlêr’e geçecek olan KNK heyeti, burada da başta Kürdistan Demokrat Partisi olmak üzere diğer siyasi partilerle görüşecek.