KNK, Komala İslami’yi ziyaret etti

Kürt ulusal kongresinin tartışılacağı ortak bir platform için Güney Kürdistan’da görüşme turlarına devam eden KNK, bugün de Komala İslami Partisi’ni ziyaret etti.

Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) yaptığı basın toplantısıyla yaptığı ulusal kongre çağrısının ardından Güney Kürdistan’da siyasi partilerle görüşme turlarına devam ediyor. Dün Kürdistan Yurtseverler Birliği ile Goran (Değişim) Hareketi’ni ziyaret eden KNK heyeti bugün de Hewlêr’de Komala Îslami Partisi ile görüştü.

KNK Eşbaşkan yardımcısı Tahir Kemalîzade, KNK Konsey üyeleri Kamuran Berwari, Perwîn Ezîz ve Farûk Cemil ile KNK üyesi Ferhat Dostki’den oluşan KNK heyetinin Komala İslami Partisi’nin Hewlêr’deki genel merkezine yaptığı ziyarette, Komala İslami Politbüro üyesi Ebdulstar Mecit ile Komala İslami Başkanlık Divanı üyeleri Hesen Ebubekir ve Selim Koyî tarafından karşılandı.

Hewlêr’de saat 17.00’da başlayan toplantının basına açık kısmında konuşan KNK Eşbaşkan yardımcısı Tahir Kemalîzade, ziyaretlerinin daha önce yapılan görüşmelerin neticesinde gerçekleştiğini belirterek, “Kürt halkının siyasi temsilcilerinin artık Kürt ulusal kongresini ertelemesinin ya da geciktirmesinin zamanı geçmiştir. Bölgemizin içinde geçtiği kritik süreçte bizim halkımızın ve gücümüzün birliğini sağlamamız gerekmektedir” dedi.

KNK ile Komala İslami heyetlerinin toplantısı basına kapalı bir şekilde yaklaşık 50 dakika sürdü. Görüşmenin ardından kısa bir açıklama yapan Komala İslami Politbüro üyesi Ebdulstar Mecit, Kürt halkının çok zor günlerden geçtiğini belirterek, “Bizler de bu aşamada sorunlarımızın çözümü için ulusal bir çalışmanın gerekli olduğunu düşünüyoruz. Kürt halkının önünde tarihi fırsatların olduğunu görüyoruz. Ama bunun yanında bazı iç sorunlarımızın olduğunu da biliyoruz. Bu sorunların çözümü için de bir araya gelerek tartışmamız ve çözüm üretmemiz gerekir. Böyle bir çalışma için bizler Komala İslami olarak hazırız” diye konuştu.

Hewlêr’de siyasi partileri ziyaret etmeye devam edecek olan KNK heyetinin yarında Kürdistan Demokrat Partisi’ni (KDP) ziyaret etmesi bekleniyor.