KNK: Kürt birliğinin sağlanacağına ümidimiz var

Kürt ulusal birliği için başlatılan sürece ilişkin konuşan KNK Yürütme Konseyi Üyesi Perwîn Ezîz ve KNK Divan Üyesi Faruk Cemil, “Kürt halkının birliğe ihtiyacı var. Bu sefer birliğin sağlanacağına ümidimiz var” dedi.

Kürt birliğinin sağlanmasını amaçlayan Kürt Ulusal Kongresi’nin yeniden başlayan görüşmelerine ilişkin ANF’ye konuşan Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) Yürütme Konseyi Üyesi Perwîn Ezîz ve KNK Divan Üyesi Faruk Cemil, amaçlarının dört parça Kürdistan için ortak bir stratejinin belirlenmesi olduğunu söyledi.

‘BU SEFER ÜMİDİMİZ VAR’

Kürt Ulusal Kongresi için yıllardan beri yürütülen çalışmalar olduğunu hatırlatan Ezîz, bu sefer birliğin konuşulacağı bir ortak zemin için ümitli olduklarını vurguladı. Ezîz “Bizler KNK olarak yaptığımız çağrı ile Kürdistan ulusal kongresinin tartışılacağı bir platformun çalışmasını resmi olarak başlattık. Daha önceki çalışmalarımızdan dersler, tecrübeler edinerek bu çalışmayı yürütüyoruz. Bu çalışma Kürdistan’ın dört parçası için yürütülen bir çalışmadır. Şu anda çalışmalarımız Güney Kürdistan’da devam ediyor. Bu sefer ortak bir stratejinin geliştirileceği konusunda ümidimiz var. Kürt halkının geleceğini belirleme konusunda bu çalışmanın başarıya ulaşması büyük önem taşıyor” diye kaydetti.

TÜM PARÇALARLA GÖRÜŞÜLECEK

Kongre için tartışmaların yürütüleceği ortak platform çalışmaları hakkında da bilgi veren Ezîz, şunları söyledi: “Çalışmamız kapsamında Güney, Kuzey, Rojava ve Rojhilat’taki tüm siyasi partilerle görüşmeyi hedefliyoruz. Bu görüşmeler için komiteler oluşturduk. Bütün görüşmelerimiz tamamlandıktan sonra ulusal kongrenin çerçevesi ve gerçekleşme imkanları için ortak bir platformda tartışılmasını bekliyoruz.”

ORTAK BİR PROGRAM

“Bizler KNK olarak Kürt halkının ortak evi olan Kürdistan için ortak bir program ortaya koymayı amaçlıyoruz” diyen KNK Divan Üyesi Faruk Cemil ise Kürtlerin artık ortak bir stratejisinin olması gerektiğini söyledi. Daha önce başlatılan kongre çalışmalarını yeniden canlandırmak istediklerini kaydeden Cemil, şunları söyledi: “Kürtlerin ortak bir stratejiye ve programa sahip olmasını hedefliyoruz. Halkımızın amacına ulaşması için böyle bir çalışmayı yeniden canlandırmak istedik. Son yıllarda Kürt partileri arasında çıkan bazı çelişkileri ortadan kaldırmayı hedefliyoruz. Çünkü biliyoruz ki şu anda Kürt halkı büyük bir mücadele veriyor ama mücadelesi parçalı bir haldedir. Kuzey Kürdistan’daki devrim süreci, Rojava devrimi ve Güney Kürdistan’ın yakalamış olduğu fırsatların değerlendirilmesi gerekir. Bu aşamada bizler de KNK olarak Kürtlerin temel konularda tek ses olması gerektiğini vurguluyoruz. Kürt halkının amaçlarına ulaşması için bu bir zorunluluktur.”

‘KÜRT HALKININ BİRLİĞE İHTİYACI VAR’

Kürt halkının birliğe ihtiyaç duyduğunu vurgulayan Cemil, “2013 yılında da böyle bir çalışma başlatıldı. Ama maalesef sonuca ulaşamadı. Fakat bugün ile o gün arasında çok büyük değişimler oldu. Bu değişimler sadece bizlerin yaşadığı değişimler değil, bölgenin de yaşadığı değişimler oldu. Bunların sonuçlarını da hepimiz yaşayarak gördük. Bugün halkımızın birliğe ihtiyacı var. Temel talebi de birliktir.  Yine de bazı partiler arasında kimi çelişkiler ya da dünyayı okuma biçimlerinde farklılıklar olabilir. Ama bizler hepimizin doğru bir stratejide çalışma yürütmesi için uğraşıyoruz” dedi.