KNK: Ulusal bir strateji için ulusal kongre toplanmalıdır

KNK, Süleymaniye’de düzenlediği basın toplantısıyla dört parça Kürdistan’a ulusal birlik çalışmasının yeniden başlaması için çağrı yaptı.

Toplantıda konuşan KNK Konsey Üyesi Perwîn Ezîz, “Ortadoğu’nun içinden geçtiği hassas süreçte Kürt halkının ortak bir strateji belirlemesi gerekmektedir”

Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) Süleymaniye’de düzenlediği basın toplantısıyla, Kürt ulusal birliği tartışmalarının yeniden başlaması için Kürdistan’ın dört parçasındaki tüm toplumsal dinamiklere ve siyasi partilere çağrı yaptı.

KNK Eşbaşkan yardımcısı Kemal Tahirzade, KNK Divan üyesi Faruk Cemil, KNK Konsey üyeleri Kamuran  Berwari ile Perwîn Ezîz ve KNK üyeleri Seyit Ekrem, Dr. Yusif Hesen Kerkukî, Zekerya Halepçe,  Ferhat Dostki ve Müjde Ebas’ın katıldığı Süleymaniye’deki Xezalnûs Kütüphanesi’de düzenledikleri basın toplantısında söz alan Tahirzade, Kürdistan’ın dört parçasındaki tüm toplumsal kesimlere ve siyasi partileri, ulusal birliği tartışmaya ve ortak bir yol haritası çıkarmaya çağırmayı amaçladıklarını söyledi.

Tahirzade’nin ardından söz alan KNK Konsey Üyesi Perwîn Ezîz, Ortadoğu’nun hassas bir süreçten geçtiğini belirterek, “Ortadoğu ve Kürdistan’ın içinden geçtiği hassas süreçte bizler de Kürdistan Ulusal Kongresi olarak tüm siyasal partilere tarihi bir sorumlulukla karşı karşıya olduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz. Bu tarihi görev hepimizin önünde durmaktadır. Bugün Kürdistan’daki bütün halkların, inançların, mezheplerin ve dinlerin Kürdistan’ın ulusal birliğine ihtiyacı vardır. Kürt halkının makus tarihini yaşamaması ve bir kez daha Kürdistan’ın viraneye dönmemesi için bu ulusal bir görevdir” vurgusunda bulundu.

Temmuz ayı içerisine Kürdistan’ın dört parçasındaki siyasi parti ve toplumsal kesimleri Kürt ulusal birliği tartışmalarının yeniden başlaması için ortak bir platformda toplanmaya çağıran Ezîz, “Bütün bileşenler, Kürt ve Kürdistan sorunu üzerine ortak bir stratejiyi belirmek için orada fikirlerini ortaya koymalılar. Burada ulusal bir strateji belirleyerek, geleceğimizi inşa etmeliyiz. Kürtler burada gerçekleştirecekleri diyalogla birbirlerine karşı düşmanlık ve husumetlerin önünü de alma imkanı bulacak ve bu tür durumları yaratan zeminleri ortadan kaldırabilecektir” dedi.

Ezîz, “Bizler KNK olarak ulusal kongre için çok sağlam bir konjontür ve zeminin olduğunu görüyoruz. Kürtlerin Ortadoğu’da ortak bir strateji ve yol haritasına sahip olmasının imkanı ve koşulları her zamankinden daha mevcuttur” diye kaydetti.

Basın toplantısı soru cevap bölümüyle devam etti. KNK’nin yarından itibaren Güney Kürdistan’daki siyasi partilere görüşme turuna çıkacağı öğrenildi.