KNK, YNK ve Goran ile ulusal birliği görüştü

Ulusal kongre çağrısı yapan KNK, YNK Genel Merkezi’nin ziyaret ettikten sonra Goran Hareketi Genel Merkezini ziyaret etti.

Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) dün Süleymaniye’de düzenlediği basın toplantısıyla yaptığı ulusal kongre çağrısının ardından bugün siyasi partilerle görüşme turlarına devam ediyor. Sabah saat 11.00’da Kürdistan Yurtseverler Birliği’ni (YNK) ziyaret eden KNK heyeti, daha sonra ise Goran (Değişim) Hareketi Genel Merkezi’ni ziyaret etti.

ULUSAL KONGRE İÇİN ZEMİN

KNK Eşbaşkan yardımcısı Tahir Kemalîzade, KNK Konsey üyeleri Kamuran Berwari ile Perwîn Ezîz ve KNK üyesi Ferhat Dostki’den oluşan KNK heyeti ilk ziyaretini YNK’ye yaptı. YNK yönetiminden Qadir Hemecen, Bilese Cebar Ferman, İkram Eli ve YNK Dışilişkiler sorumlusu Omer Fettah tarafından karşılanan heyet daha sonra basına kapalı olarak toplantı aldı. Bir saat süren toplantının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan KNK Eşbaşkan Yardımsı Tahir Kemalîzade, görüşmenin olumlu geçtiğini belirterek, “Bu görüşmemizde YNK’li kardeşlerimizle ulusal kongrenin gerçekleştirilmesi gerektiği konusunda fikir alışverişinde bulunduk. Olumlu bir görüşme oldu. Bizler diğer siyasi parti, farklı toplumsal kesimler ve aydınlarla gerçekleştireceğimiz görüşmelerle ulusal kongrenin tartışılacağı bir zemin yaratmak istiyoruz” dedi.

GORAN’A ZİYARET

KNK Heyeti buradaki görüşmeden sonra Goran Hareketi Genel Merkezi’nde geçerek burada Goran yetkilileriyle görüştü. Goran yöneticileri Celal Cewher, Dr. Şêrko Hme Emîn ve Araz Welî tarafından karşılanan heyetin buradaki görüşmesi yaklaşık bir buçuk saat sürdü. Görüşmenin ardından Güney Kürdistan Parlamentosu Başkanı Dr. Yusif Mihemed’in de katılmasıyla heyet, Goran Lideri Newşîrwan Mistefa’nın kabrini ziyaret etti.

‘OMUZ OMUZA ÇALIŞACAĞIZ’

Goran Lideri Mistefa’nın mezarı başında konuşan Dr. Kamuran Berwarî, Mistefa’nın Kürt ulusal birliğinin sağlanması hayallerini gerçekleştirmek için çabaladıklarını kaydederek, “İnanıyoruz ki Goran’da Sayın Newşîrwan Mistefa’nın kültürünü alan genç kardeşlerimiz bu siyasetin devamcısı olacaklardır. Goranlı kardeşlerimizle çok güzel bir görüşmemiz oldu. Çok olumlu bir görüşmeydi. Newşîrwan Mistefa’nın hayallerini el birliğiyle omuz omuza gerçekleştireceğimize inancımı çok yüksektir” dedi.

HEWLÊR’DE DE GÖRÜŞMELER OLACAK

KNK heyetinin yarın Hewlêr’e geçerek bir dizi görüşme gerçekleştireceği öğrenildi. KNK dün Süleymaniye’de düzenlediği basın toplantısıyla Kürt Ulusal Kongresi’nin tartışılacağı ortak bir platform için Kürdistan’ın dört parçasındaki siyasi parti ve toplumsal kesimlerle ön görüşmeler başlattığı ve tartışmaların belirli bir seviye gelmesinin ardından kongre çalışmalarını yeniden başlattıklarını açıklamıştı.