Köyleri ablukaya alan Türk ordusu rastgele bombardımana başladı

Türk devletinin Amed ile Bingöl’ün Genç ilçesi arasında binlerce asker ve polisle başlattığı operasyon devam ediyor. Operasyon kapsamında kırsal kesimler rastgele bombalanıyor.

Amed’in Lice, Hani, Hazro, Dicle, Kulp ve Kocaköy ilçeleri ile Bingöl’ün Genç ilçesi arasında kalan yüzlerce kilometrelik alanda 10 bin asker, polis ve korucunun katılımıyla başlatılan askeri operasyon 15 günü aşkın süredir devam ediyor. Bu ilçeler arasında kalan yüzlerce köy asker abluka altında.

Dihaber’e konuşan bölgedeki köylüler, operasyona çıkan askerlerin kendilerine “Bir süre buradayız” dediğini aktardı. Askerlerin evden çıkmalarına dahi izin vermediğini bu yüzden ekinlerin susuzluktan kurumaya başladığını ve hayvanlarını otlatmaya çıkaramadıklarını aktardı.

Köy girişlerinde kazılan mevzi ve yoluna dökülen taşlar ile trafiğe kapatıldığını belirten köylüler, acil bir durum karşısında ancak askerlerin izin vermesi halinde ilçe merkezine gidebildiklerini belirtti.

KIRSAL RASTGELE BOMBALANIYOR

Operasyonun Lice ve Genç ilçeleri arasında kalan köy kırsallarında yoğunlaştığı belirtilirken, köylerin kırsalı gelişigüzel havan ve top atışları yapıldığı öğrenildi. Bölgede yoğun helikopter hareketliliği yaşanırken, Lice-Hani ve Lice- Diyarbakır karayollarında askeri araçların yoğun devriye gezdiği görüldü. Zaman zaman Amed-Bingöl karayoluna inen özel birlikler, yoldan geçen araçları gelişigüzel durdurup, didik didik arıyor.

Bölgede askeri araçların hareketliliği devam ederken, Lice ilçesinde gün içerisinde askeri zırhlı aracın çarptığı Pakize Hazar isimli kadın yaşamını yitirmişti. Operasyonlarda çok sayıda asker ve korucunun yaşamını yitirdiği gelen bilgiler arasında.