Kolberleri bu kez Türk devleti hedef aldı

Sık sık İran rejiminin hedef olan kolberler bu kez Türk devletinin hedefi oldu. Türk ordusu tarafından Şemdinli’den Rojhilat ile Başûr sınırındaki kolberlere yapılan saldırıda biri ağır olmak üzere iki kolber yaralandı.

İran devletinin hedefi olan kolberlerin (sınırda ücret karşılığında yük taşımacılığı yapan kişiler) dün gece Türk devletinin hedefi olduğu belirtildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre, Türk ordusu dün gece saat 21.00 sularında Bakûr (Kuzey), Başûr (Güney) ve Rojhilat (Doğu) Kürdistan üçgeninde kolberi hedef aldı.

Hakkari’in Şemdinli ilçesine bağlı Tetê Sêlê ile Şikêrê Spî tepeleri ve Garê alayından Başûr ile Rojhilat sınırında yük taşımacılığı yapan kolberlere yapılan saldırıda iki kolberin yaralandığı belirtildi.

Yerel kaynaklar, "misket topları, A-4 ve A-8 tipi ağır silahlarla" yapılan saldırı sonucu biri ağır olmak üzere iki kolberin yaralandığını ve kolberlere ait 8 at ve katırın da öldürüldüğünü aktardı.

Öte yandan aynı bölgeden dün 09.00 ile 11.00 saatleri arasında Koordine Tepesi ve Qebra Zahir alanlarına obüs ve havan atışlarının yapıldığı öğrenildi.

Hakkari’nin Şemdinli ilçesi Türkiye, Irak ve İran devletinin sınırlarının kesiştiği üçgende yer alıyor.