Komployu bitirmek ahlaki görevdir

YJA Star gerillalarından Kurdistan Botan, komplonun tamamen sonlandırılması ve Öcalan'a sahip çıkılmasının en başta kadınların ahlaki ve devrimci görevi olduğunu vurguladı.

HPG ve YJA Star gerillaları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan şahsında Kürdistan halkına karşı 9 Ekim 1998'de startı verilen uluslararası komplonun akamete uğratıldığını, ancak Öcalan'ı özgürleştirene kadar mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

HPG ve YJA Star gerillaları, komplonun 19. yıl dönümünde vesilesiyle ANF'ye konuşmaya devam ediyor. HPG gerillası Munzur Kıxi, PKK mücadelesinin ve Önderliğinin ortaya çıkardığı direniş kültürüne dikkat çekerek, bu direniş kültürünü yaratanın hedef alındığını söyledi. Kıxi, şunları ifade etti: "Önderlik esaret altına alındıktan sonra da oluşturduğu paradigma, yeni bir direniş kültürü, siyaseti ve umudu olarak sistemleşti. Bu, komplonun geriletmesinde, yok edilmesinde ve boşa çıkarılmasında çok etkili oldu.”

Buna rağmen biçim ve yöntemleri değişse de komplonun bir anlamıyla devam ettirilmeye çalışıldığını kaydeden Munzur Kıxi, şöyle devam etti: "Önderliğin yarattığı sistemi savunup geliştirebilir ve halkları bir araya getirebilirsek boşa çıkarmış olacağız. Kürt, Türk, Arap, Fars, Asuri, Ermeni… bütün halkların, kendilerine yönelik bu komployu fark ederek, bu mücadele ve direniş kültürünü sahiplenmesi, egemenlikçi güçlerin oyun ve komplolarına karşı tavır alması gerekiyor.”

DİRENİŞ GELENEĞİ SÜRMELİ

HPG gerillası Kendal Zana da komplo karşısında gelişen gerilla ve halk direnişine vurgu yaptı. Zana, “Önderliğimize yönelik komplonun geliştirildiği süreç, gerillanın çok hareket edemediği kış koşulları olsa da büyük bir ruh ve iradeyle Önderliğine sahip çıktı. Yine dört parça Kürdistan’da ve yurt dışında halklarımız, bedenini ateş topu yaparak Önderliğine sahip çıktı” dedi. Kürdistan halkı ve gerillasının iradelerini Öcalan ile birleştirip direniş geleneğini sürdürmesinin önemine dikkat çeken Zana, şehit komutan Reşit Serdar’ın 'değil düşman, özgür topraklarda düşmanın, sömürgeci güçlerin gölgesi bile kalmaz' sözünü hatırlattı. Bunun da Öcalan'ın özgürlüğü ile mümkün olabileceğini vurgulayan Zana, bu temelde gelişecek olan özgürlük mücadelesinin bütün komploları sonlandıracağını ifade etti.

KADINLAR ÖNCÜLÜK YAPMALI

YJA Star gerillalarından Kurdistan Botan ise Öcalan'ın, zulüm ve sömürüye karşı halklara başkaldırıyı, isyanı öğrettiğini; bunun için NATO öncülüğünde bütün bölgesel ve küresel güçlerin bir araya gelerek böylesi kirli bir komploya imza attığını hatırlattı. Her zamankinden daha fazla direniş ve mücadelenin ihtiyacına dikkat çeken Botan, özellikle kadınların bu mücadelenin öncülüğünü yapmak zorunda olduğunu savundu. Kadınların, komplonun ve komplocu güçlerin tümüyle yok edilmesinde de büyük rol oynayacağını dile getiren Botan, "Çünkü Önderlik felsefesi ve kişiliği, en çok Kürt kadınının şahsında yaşam buldu. Kürt kadınında bir düşünce ve özgürlük devrimi yarattı. Bu anlamda hedeflenen aynı zamanda Kürt kadınının iradesi, düşüncesi ve mücadelesidir. Başta Kürt kadınları olmak üzere bütün kadınlar, her an ve yerde, her zamankinden daha fazla Önderliğe ve yarattığı devrimci değerlere sahip çıkmalıdırlar. Bu, bizim ahlaki ve devrimci görevimizdir. Kadınlar, kendi güçlerine inansınlar ve harekete geçsinler” şeklinde konuştu.