KONGRA-GEL: Kürdistan halkının başı sağ olsun

Celal Talabani için başsağlığı mesajı yayımlayan KONGRA-GEL, "Kürdistan halkı yeri doldurulamaz büyük bir liderini kaybetti" dedi.

KONGRA-GEL Eş Başkanlık Divanı, YNK Kurucusu Celal Talabani'nin yaşamını yitirmesine ilişkin bugün başsağlığı mesajı yayımladı.

KONGRA-GEL'in mesajı şöyle:

"Halkımızın Mam Celal’i, YNK’nin kurucusu ve Genel Sekreteri ve Irak’ın 6. Cumhurbaşkanı Sayın Celal Talabani’nin vefatı nedeniyle büyük üzüntü içindeyiz. Başta Talabani Ailesi olmak üzere, tüm YNK camiasına, halkımıza, dostlarına ve tüm sevenlerine başsağlığı, merhum Mam Celal’e Tanrı'dan rahmet diliyoruz. Kürdistan halkı yeri doldurulamaz büyük bir liderini kaybetti. 

Mam Celal’in bütün yaşamı Kürdistan halkının özgürlüğüne kavuşması için mücadele ile geçti. Kürdistan ve Ortadoğu tarihinde çok önemli bir rol oynadı. Büyük halk önderi, siyasetçi, diplomat kişiliğiyle toplumsal ve ulusal sorunların çözümünde yeri doldurulamayacak bir liderdi. 

'ÖNDER APO'NUN ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN KAMPANYA BAŞLATMAK İSTEDİ'

Kürdistan halkının özgürlük mücadelesiyle çok önemli kazanımları elde ettiği ve dört parça Kürdistan’da büyük gelişmelerin yaşandığı bu süreçte, Mam Celal gibi usta bir diplomatın eksikliğini Kürdistan siyaseti çok derin yaşadı ve hâlâ yaşıyoruz.

Mam Celal siyasi yaşamında kendisini sadece YNK ve Güney Kürdistan ile sınırlı tutmadı. Kürdistan’ın diğer parçaları ile de yakından ilgilendi. Özellikle Önder Apo ile ilişkisi ve Kuzey Kürdistan’da barışçıl bir çözümün yaratılması için yürüttüğü yoğun çalışmalar, sağlığının bozulmasından önce Önder Apo’nun özgürlüğü için başlatmak istediği kampanya çalışması, PKK ve halkımız tarafından asla unutulmayacak.

Mam Celal yaşamı ve mücadelesiyle Kürdistan halkının tarihinde hak ettiği yeri aldı. Onun aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz. Biz onun tüm Kürdistan için hayal ettiği özgürlük ve demokrasi mücadelesini zaferle gerçekleştireceğimizin sözünü ona veriyoruz. 

Değerli eşi Hêro Xan ve oğulları Pawel ve Kubat Talabani’nin acılarını içtenlikle paylaşıyor, aileye ve tüm YNK camiasına tekrar baş sağlığı diliyoruz. Mam Celal Kürdistan halkının ve dostlarının yüreğinde ebediyen yaşayacaktır."