Kuzey Kürdistan heyetinden Mam Celal'in ailesine ziyaret

Süleymaniye’de düzenlenen cenaze törenine katılan Kuzey Kürdistan heyeti, bugün de Mam Celal'in mezarını ve ailesini ziyaret etti.

HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbey, milletvekilleri Osman Baydemir, Dilan Dirayet Taşdemir, Pervin Buldan, DTK Eş Genel Başkanı Bedran Öztürk, Siyasetçi Mülkiye Birtane, kayyum darbesiyle görevden alınan Ağrı Belediye Eş Başkanı Sırrı Sakık’tan oluşan Kuzey Kürdistan heyeti, bugün sabah saatlerinde Celal Talabani'nin mezarını ziyaret etti. 

'VASİYETİ ULUSAL BİRLİKTİ'

Mezar ziyaretinden sonra taziyeleri evinde kabul eden Talabani'nin eşi Hero İbrahim Ahmed ile oğulları Pavel ve Kubat Talabani ziyaret edildi.

Kubat Talabani heyeti kapıda karşıladı. Baydemir, Kubat Talabani’ye, "Başınız, başımız sağ olsun. Mam Celal ama biz Kürtlerin, dört parçada yaşayan Kürt halkının Mam’ıydı. Mücadelesi sadece Güney Kürdistan için değildi. Dört parça Kürdistan’a ömrünü adayan bir büyüğümüzdü. Siz sadece babanınız kaybetmediniz. Tüm Kürtlerin Mam Celal’ini kaybettiniz. Bize iyi büyük bir mücadele, özgürlük mirası bıraktı. Mücadelesiyle çok emek harcadığı Kürt birliği gibi bir vasiyet bıraktı. Vasiyetini yerine getirmek için çalışacağız”  diye konuştu.

Osman Baydemir’in konuşmasından sonra Kubat Talabani, “Mam Celal belki Pavel ile ikimizin babasıydı ancak onun tüm halkımızın Mam'ı olduğunu biliyoruz” dedi. 

Kubat Talabani, dün törende yatığı konuşmada dikkat çektiği ulusal birliğin, babasının bir vasiyeti olduğunu, onun için orada o mesajı verdiğinin altını çizerek, "Babamızın bize bıraktığı bu mirasa sahip çıkacağız. Onun bize gösterdiği gerçek Kürtlük ve Kürdistaniliğe sahip çıkacağız" dedi.

Konuşmalardan sonra heyeti Hero İbrahim Ahmed kabul etti.