MÖP: Mam Celal'i Asuri/Süryani/Keldaniler de unutmayacak

Talabani için başsağlığı dileyen MÖP, "Mam Celal, Kürt halkı, halklar ve Kürdistan demokrasi mücadelesi açısından değerli bir lider, büyük bir kayıp oldu" dedi.

Mezopotamya Özgürlük Partisi (MÖP), Kürt siyasetçi, Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) Genel Sekreteri Celal Talabani'nin yaşamını yitirmesi üzerine bugün yazılı mesaj yayımladı.

MÖP'ün mesajı şöyle:

"Asuri/Süryani/Keldani halkı adına, Mam Celal’in Celal Talabani’in yaşamını yitirmesini hüzünle öğrenmiş bulunuyoruz. Talabani Ailesi'ne, Kürt halkına, halklara, YNK’ye, mücadele arkadaşlarına ve demokrasi çevrelerine baş sağlığı diliyoruz.

Kürdistan ve Kürt halkının değerli liderlerinden bir olan Mam Celal’ı saygı, hürmetle anıyoruz!

Mam Celal ömrünü Kürdistan özgürlük mücadelesine vermiş, Kürt halkının demokratik haklarını savunmak için mücadelenin her alanında yer almış, diktatör Saddam’ın gidişinden sonra Irak Cumhurbaşkanı olmuş ve Kürdistan tarihinde adını lider Mam Celal olarak unutulmayacak şekilde yazdırmıştır.

Aynı zamanda Kürdistan’da yaşayan Asuri/Süryani/Keldani halkının da can dostu, sorunlarıyla ilgilenen ve onlara karşı demokratik yaklaşımı esas alan Mam Celal’ıydı..

Mam Celal, Kürt halkı, halklar ve Kürdistan demokrasi mücadelesi açısından değerli bir lider, büyük bir kayıp oldu.

Mam Celal’in halkımıza verdiği değeri önemsiyoruz; kendisi hep halkımızın yüreğinde dost bir Kürdistan lideri Mam Celal olarak anılacaktır.

MÖP olarak bizler de bu dostluğu, Kürt halkı ile yaşamın her alanında birlikte verdiğimiz mücadele ile yaşatacağız!

Tekrar Kürt halkının, Mezopotamya/Kürdistan’da yaşayan tüm halkların başı sağ olsun."