Mardin Eğitim-Sen, Ertunç'un gözaltına alınmasını protesto etti

Mardin’de Eğitim-Sen Üyesi Ahmet Ertunç’un gözaltına alınması protesto edildi.

Mardin'in Artuklu ilçesinde bulunan Artuklu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden Eğitim-Sen Üyesi Ahmet Ertunç, dün gözaltına alınmıştı.

Bu kararı protesto etmek için Eğitim-Sen Mardin şubesi, Karayolları Parkı'nda basın açıklaması düzenledi. Açıklamada, “Ahmet Ertunç derhal serbest bırakılsın, sendikal faaliyet engellenemez” pankartını açan üyeler, Ertunç'un fotoğraflarının bulunduğu dövizler taşıdı.

Açıklamayı sendika adına okuyan Ergin Çetinkaya, 15 yıldır iktidarda olan AKP hükümetinin her demokratik eylem ve hak arayışlarını kriminalize ederek şiddetle bastırmaya çalıştığını ifade ederek, şunları söyledi:

'AKP TEK ADAM REJİMİ İÇİN SALDIRIYOR'

“15 Temmuz'dan bu yana yüzlerce gazeteci, milletvekilleri, sendikacılar tutuklanarak, on binlerce kamu emekçisi işlerinden edilerek toplum sindirilmeye çalışılmaktadır. OHAL’i kendi tek adam rejiminin taşlarını döşemek için kullanan AKP her türlü baskı ile kurumsallaşmasını sağlamlaştırmak için ve kadrolaşmaya yönelik politikalar uygulamaktadır. Bu hukuksuzluğun son örneği olarak Eğitim Sen Mardin Şubesi Yönetim Kurulu Üyemiz Ahmet Ertunç, Salı günü saat 10.30’da adresi, iletişim bilgileri bilinmesine rağmen öğretmenlik mesleği itibarsızlaştırılarak çalıştığı okuldan gözaltına alınmıştır. Öncelikle bilinmelidir ki arkadaşımız yalnız değildir."

Açıklamanın sonunda, "Gözaltına alınan Yönetim Kurulu Üyemiz M. Necim Çaçan ve Ahmet Ertunç'un derhal serbest bırakılmasını, bu hukuksuzluğun bir an önce son bulmasını istiyoruz. Arkadaşlarımız mesleğine geri dönmeli; sendikacılık görevi engellenmemelidir."