Maxmurlular PADÊ’nin hedef alınmasını kınadı

Maxmur’da bulunan Şehit Rustem Cudi Mülteci Kampı sakinleri, Şengal Soykırımı’na dair bir açıklama yaparak soykırımın yıl dönümünde PADÊ’nin hedef alınmasının komplonun devamı olduğuna dikkat çekti.

MAXMUR

Şehit Rustem Cudi Mülteci Kampı sakinleri, DAİŞ çetelerinin Maxmur ve Şengal’e yönelik gerçekleştirdiği saldırıların 10’uncu yıl dönümü nedeniyle bir basın açıklaması yaptı.

Maxmur Şehit Aileleri kurumu önünde Kurdistan özgürlük şehitleri anısına gerçekleştirilen bir dakikalık saygı duruşunun ardından kamp sakinleri adına Maxmur Şehit Aileleri Komitesi Üyesi Hüseyin Kara konuştu.

Hüseyin Kara, DAİŞ’in Kürt halkı, tarihi ve Kurdistan’ı hedef aldığını belirterek şunları söyledi: “3 Ağustos’ta Şengal’e saldırdılar. Çünkü Şengal, Kürtlerin tarihinin ve inancının simgesiydi. Bu tarihi ve inancı yok etmek istediler. Dünyada böylesine bir vahşet nadir yaşanmıştır. Hainler, Şengal halkını DAİŞ çetelerinin pençeleri arasına bıraktı. 20 bin peşmerge tek bir kurşun dahi sıkmadan Şengal’den kaçtı. Mesut Barzani, Maxmur’a gelerek özgürlük savaşçılarına teşekkür etti. KDP, PKK’ye borçludur. Ancak Barzani ailesi, ihanetlerinden asla vazgeçmedi. Şengal’e de Mexmur’a da komplo kuruldu. Bugün de aynı şeyleri yaparak bu soykırımı resmileştirmeye çalışıyorlar. Şengal’in özerkliğini tanımıyorlar ve Şengal’deki sivil kuruluşları, örneğin PADÊ’yi hedef alıyorlar. Şengal Soykırımı’nın yıl dönümünde PADÊ’nin hedef alınması, komplonun devam ettiğinin bir göstergesidir.”

Açıklama sloganlarla sona erdi.