Mayıs ayı şehitlerinin anısını Şengal’de yaşatacağız

YBŞ savaşçıları, Mayıs ayı şehitlerinin anısına bağlılığın gereği olarak Şengal’de mücadeleyi yükselteceklerini ifade etti.

YBŞ savaşçıları, Mayıs ayı şehitlerinin anısına bağlılığın gereği olarak Şengal’de mücadeleyi yükselteceklerini ifade etti.

Mayıs ayının Şengal’deki direniş açısından önemine vurgu yapan YBŞ savaşçıları, ezilen halkların mücadele tarihi açısından büyük öneme sahip olan mayıs ayı şehitlerinin Êzidî halkının mücadelesinin de öncüleri olduğunu ve bu ayda verilen mücadelenin halkların özgürlük çizgisi haline geldiğini dile getirdi. Şengal’deki direnişin de bunun en çarpıcı örneği olduğunu dile getiren YBŞ savaşçıları kanlarının son damlasına kadar mayıs ayı şehitleri çizgisinde halkların özgürlüğü için mücadele edeceklerini belirtti.

MERVAN COLEMERG: MAYIS AYI ŞEHİTLERİ DİRENİŞ ÇİZGİMİZDİR

Mayıs ayının özgürlük hareketi açısından büyük öneme sahip olduğunu, bu ay içerisinde şehit düşmüş olan devrimin öncü kadrolarının kendileri için direnişi daha da büyütme ve örgütü en üst düzeyde devrim çizgisine ulaştırmanın ifadesi haline geldiğini belirten YBŞ savaşçılarından Mervan Colemerg, “bu ay içerisinde şehit düşmüş olan devrimci önderler direniş tarihimizin yegâne öncüleridirler. bugüne kadar da biz onların ardılları olarak mücadeleyi sürdürüyoruz. Mayıs ayı salt Kürt özgürlük hareketi açısından değil Türkiye’deki devrimci çizgiyi savunan tüm kesimleri için de büyük öneme sahiptir. Deniz Gezmiş, İbrahim Kaypakkaya ve Mahir Çayanların direnişi mücadeleye öncülük etmiştir. Bu devrimci önderler Önder Apo’nun da dediği gibi sosyalizmin sembolü niteliğindedirler ve biz her zaman onların yolunda mücadeleye devam edeceğiz. Onlardan devraldığımız mücadele bayrağını sonuna kadar yürüteceğiz” dedi.  

SELAHADDİN, XEBAT VE YILMAZ YOLDAŞLAR BAYRAĞI TAŞIYANLARDIR

Mayıs ayında Şengal’de şehit düşen Selahaddin Çekdar, Yılmaz Gever ve Xebat Basret isimli YBŞ savaşçılarını anan Colemerg, onların anılarına bağlı olacaklarını ve mücadelelerini sonuna kadar sürdüreceklerini belirtti. Colemerg devamla şunları söyledi: ‘’YBŞ savaşçıları olarak mayıs ayı şehitlerinden aldığımız mücadele bayrağını Şengal şehitleri şahsında sonuna kadar yürüteceğiz. Aynı zamanda bu ay içerisinde Şengal’de şehit düşmüş olan Xebat Basret, Yılmaz Gever ve Selahaddin Çekdar yoldaşları da saygıyla anıyoruz. Mayıs ayı devrimin ulaştığı düzey açısından büyük öneme sahiptir. Biz YBŞ savaşçıları olarak mayıs ayı şehitleri ruhuyla Şengal özgürleşene kadar mücadeleye devam edeceğiz. Bundan dolayı bu ayı kutsal görüyoruz ve zafere ulaşmanın yegâne yolu olarak görüyoruz. Bu vesileyle mayıs ayı şehitlerini tekrardan anıyor ve kanımızın son damlasına kadar onların ardılları olarak mücadele edeceğimizi belirtiyorum.  Aynı zaman 2017 yılında mayıs ayı şehitleri ruhuyla Şengal’i ve tüm Kürdistan’ı özgürleştireceğimizin sözünü veriyoruz.”

BAHOZ KENDAL: DÖRTLERİN BEDENLERİYLE TUTUŞTURDUKLARI DİRENİŞ ATEŞİYLE DÜŞMANI ALTEDELİM

Mayıs ayının mücadele tarihi açısından büyük öneme sahip olduğunu ifade eden YBŞ savaşçısı Bahoz Kendal, şehitlerin mücadelelerinin rehberleri olduğunu belirtti. Kendal şunları ifade etti: “Devrime öncülük eden deniz Gezmiş, Mahir Çayan, İbrahim Kaypakkaya, Haki Karer, Mehmet Karasungur, İbrahim Bilgin ve Dörtlerin mücadeleye adandıkları kutsal bir aydır. Özgürlük hareketi olarak Haki Karer yoldaşın anısını mücadelemizde sonuna kadar yaşatacağız. Bu ay içerisinde Şengal’de şehit düşen Xebat, Selahaddin ve Yılmaz yoldaşları da saygı ve minnetle anıyorum. Bu ayı kutsal olarak ele alıyor ve bu ay içerisinde şehit olan yoldaşlarımızı her yıl olduğu gibi her zamanda saygıyla anıyoruz. Özgürlük savaşçıları olarak her zaman şehitlerimizin vermiş oldukları emeğe sahip çıkacak ve her zaman onların yolunda yürüyeceğiz. Bugüne kadar onlara vermiş olduğumuz sözü sonuna kadar da tutacak ve mücadelelerini zafere ulaştıracağız.”

KURTAY ŞENGALİ: MÜCADELE ÇİZGİMİZ ŞEHİTLERİMİZİN BİZE BIRAKTIĞI MİRASTIR

Devrimin esas sahiplerinin şehitler olduğuna dikkat çeken YBŞ savaşçısı Kurtay Şengali ise şu açıklamalarda bulundu: ‘’Başta mayıs ayı şehitleri olmak üzere bütün devrim şehitleri mücadele açısından büyük bir öneme sahip olmakla beraber mücadelenin simgesidirler. Her daim mayıs ayı şehitlerini anıyor ve onların ardılları olarak mücadeleyi yürütüyoruz. Mayıs ayı şehitlerini anarken; onlar sadece Kürt halkı için değil özgürlük mücadelesi veren bütün halklar için direnişin sembolüdürler. Halkların özgürlük mücadelesini veren devrimci önderler faşist cunta tarafından katledildiler. Deniz Gezmiş, Mahir Çayan ve İbrahim Kaypakkaya halkların özgürlüğü için kendilerini feda ettiler ve hareketimizin yegâne öncülerinden olan Haki Karer yoldaş yine bu cunta tarafından şehit edildi. Haki yoldaş sadece Kürt halkının değil aynı zamanda Türk halkının da öncüsüydü. Biz de onun ve diğer bütün şehitlerimizin ardılları olarak mücadeleye devam edeceğiz. YBŞ savaşçıları olarak sonuna kadar hakilerin, Azad Siserlerin, Çektar Amedlerin ve yine bu ay içerisinde Şengal’de şehit olan Xebat Basret, Yılmaz Gever ve Selahaddin Çekdar yoldaşların mücadelesini zafere ulaştıracağız. Onlardan devraldığımız mücadele bayrağını kanımızın son damlasına kadar mücadele ederek ileriye taşıyacağız. Mayıs şehitlerinin verdiği emekleri hiçbir zaman unutmayacak ve her zaman da onların yolundan yürüyeceğiz. Bu ruhla Şengal’in özgürlüğü için sonuna kadar mücadele edeceğiz.”