Merîvan'da protestolar sürüyor

Merivan'da seçim sonuçlarına itiraz eden yüzlerce kişi kaymakamlık ve askeri kışla önündeki bekleyişi devam ediyor.

Doğu Kürdistan'ın (Rojhilat) kentinde seçimlerde hile yapıldığını belirten yurttaşların kaymakamlık ve kentteki kışlanın önündeki protesto eylemi devam ediyor.

Kent meclisi seçimlerde Tahran plakalı araçlarla oyların çalındığını belirten Merivanlı yüzlerce yurttaş, kentin farklı mahallelerinden kaymakamlığa yaptığı yürüyüşün ardından protesto eylemlerini sürdürüyor.

Meriwan kentinde il meclisine aday olan 4 İtlahat (İran istihbarat servisi) üyesinin yüz milyon tümen karşılığında 6 seçim sandığını satın aldığı belirtilmişti. ANF'nin ulaştığı bir sandık görevlisi Tahran plakalı araçlarla seçmen taşındığını vev Meriwan kütüğüne kayıtlı olmayan kişilere oy kullandırıldığını söylemişti.

ANF'nin edindiği bilgilere göre hileyle kent meclisi üyesi yapılmak istenen İtlahat üyeleri ve İtlahat'la bağlantılı olduğu belirtilen kişilerin isimleri şöyle: "Kerim Mihemedi, Helala Emîni, Abdullah Emanî, Ebdullah Ebdî, Umid Derexşanî, Yedullah Şêx Etarî ve Sirwa Şehbazî."

Rojhilat'ın Urmiye, Sinê ve Xoy kentlerinde de seçim hilelerinin yapıldığını belirten bu kentlerdeki adaylar, halka yarın saat 10.00 için eylem çağrısı yaptı.