MLKP/Kürdistan: Komploya rağmen özgürlük davası büyüdü

9 Ekim Komplosu'nu kınayan MLKP/Kürdistan, komploya rağmen özgürlük mücadelesinin büyüdüğüne dikkat çekerek, "Sayın Abdullah Öcalan’a uygulanan tecride karşı, halkımız ve halkımızın dostları dört bir yanda harekete geçmeli" dedi.

MLKP/Kürdistan, Uluslararası 9 Ekim Komplosu'nun yıl dönümü vesilesiyle bugün yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, komplonun amacına ulaşamadığı belirtilirken, "Halkımız ve Kürt Özgürlük Hareketi, tüm iç ve dış komploları boşa çıkardı ve yok edilmek istenen özgürlük davasını daha da büyüttü" denildi.

'KÜRT HALKININ KAZANIM VE ONURU HEDEFLENİYOR!'

Komplocuların Kürt halkına karşı bugün de hedeflerinden vazgeçmediğine vurgu yapılan açıklamada, soykırımcı saldırılar, DAİŞ ile işbirliği ve Güney Kürdistan'a dönük aşağılayıcı tutum işaret edildi.

'HAREKETE GEÇELİM'

Açıklamada, şu çağrılara yer verildi:

Sayın Abdullah Öcalan’a uygulanan tecride karşı, halkımız ve halkımızın dostları dört bir yanda harekete geçmeli, hem halk önderi Öcalan'ın hem de Kürt ulusunun özgürleşmesi için mücadeleyi büyütmelidir. Öcalan ve Kürt ulusunun özgürleşmesi, Rojava örneğinde görüldüğü gibi bölgedeki tüm gerici, faşist sömürgeci diktatörlüklere vurulacak büyük bir darbe olacak, halkların birleşik mücadelesinin zaferine giden yolda, tarihi bir rol oynayacaktır.

Bu perspektif ve bilinçle 9 Ekim Komplosu'nu gerçekleştirenleri lanetliyor, halkımızı 'Öcalan'a Özgürlük-Kürdistan'a Statü' talebiyle sokakları doldurmaya çağırıyoruz."