Newşîrvan Mistefa için başsağlığı mesajları

KNK, DBP, DTK ve TJA, Goran Hareketi Genel Başkanı Mistefa için başsağlığı mesajları yayımladı.

KNK, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Demokratik Toplum Kongresi (DTK) ve Tevgera Jinên Azad (TJA), Süleymaniye'de yaşamını yitiren Goran Hareketi Genel Başkanı Newşîrvan Mistefa için başsağlığı mesajı yayımladı.

KNK: BÜYÜK KAYIP

Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) yazılı bir açıklama yaparak Goran (Değişim) Hareketi lideri Newşirvan Mustafa’nın vefatından duyduğu üzüntüyü paylaştı.

KNK açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Goran Hareketi Başkanı sayın Newşirwan Mustafa’nın vefatı haberini üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Bundan dolayı derin üzüntü duyuyoruz. Sayın Newşirvan Mustafa yaşamının başlangıcından bu yana Kürdistan devrimi ve siyaseti içerisinde yer aldı. Çalışan, peşmerge, komutan, siyasetçi, yönetici, yoldaş, yazar olarak devrimin her alanında yer alarak uzun ve meşakkatli çalışmalarıyla tarih sahnesindeki yerini aldı. Sayın Newşirvan Mustafa’nın vefatı Goran Hareketi, Güney Kürdistan ve tüm Kürdistan için büyük bir kayıptır.”

DBP: KÜRDİSTAN MÜCADELECİSİ OLARAK HATIRLAYACAĞIZ

"Goran Hareketi Partisi Genel Başkanı Newşirvan Mistefa’nın bu sabah Süleymaniye’de hayatını kaybettiğini öğrenmiş bulunmaktayız. 1960’larda Kürdistan Öğrenciler Birliği’ni kurarak siyasete giren Newşîrvan Mistefa’nın hayatı Kürdistan’ın özgürlük mücadelesini vererek geçmiştir ve bu yüzden Kürdistan halkı için önemli bir kayıptır. Newşîrwan Mistefa’yı her zaman önemli bir dost ve bir Kürdistan mücadelecisi olarak hatırlayacağız. Derin üzüntülerimizi belirtiyor, ailesine, dostlarına, mücadele arkadaşlarına ve Kürdistan halkına başsağlığı diliyoruz."

DTK: MÜCADELE DOLU BİR YAŞAM GEÇİRDİ

“Değişim Hareketi (Goran) Genel Başkanı Sayın Newşirvan Mistefa’nın vefatının üzüntüsü içindeyiz. Başta ailesi olmak üzere Kürt halkının başı sağ olsun diyoruz. Biliyoruz ki Sayın Mistefa yaşamı boyunca Kürt halkının özgürlüğü için çalışma yürütmüş ve mücadelesiyle dolu bir yaşam geçirmiştir. Genelde Kürt halkı ve özelde Güney Kürdistan halkı için bu anlamda büyük bir ulusal değerin kaybı olarak değerlendiriyoruz. Demokratik Toplum Kongresi olarak tekrar ailesinin ve Kürt halkının başı sağ olsun diyoruz.”

TJA: DEĞİŞİM ÖNCÜLÜĞÜNÜ ÜSTLENDİ

Goran Hareketi Lideri Newşîrvan Mistefa’ nın yaşamını yitirdiği haberini üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. Kürt halkının özgürlük mücadele tarihinde önemli yeri olan ve Kürt siyasal yaşamında demokratik siyaset mücadelesini ve toplumsal yaşamın değişim öncülüğünü üstlenen Newşîrvan Mistefa’nın vefatı acı bir kayıptır. Bu kaybın acısını yüreğimizde hissettiğimizi belirtmek istiyor ve başta Kürt halkına ve Goran Hareketi'ne başsağlığı diliyoruz."