Newşirwan Mistefa'nın taziyesi kabul ediliyor

Goran Lideri Newşîrwan Mistefa'nın taziyeleri kabul ediliyor.

Goran Lideri Newşîrwan Mistefa'nın taziyeleri kabul edilmeye devam ediliyor. Bu arada Mistefa için Hewlêr'de de Sewaf Camii'nde taziye kuruldu. Süleymaniye'de Ehmed Hecî Elî Camii'nde kurulan taziyeye bugün de Irak Parlamento Başkanı Selim Cibûrî ve 20'den fazla milletvekili ziyaret etti.

Öte yandan İran Devrim Muhafızlar Kudüs Gücü (Dış operasyonlar) Komutanı Qasim Süleymanî da Mistefa için taziye mektubu gönderdi. İran merkezli Mehr Haber Ajansı'nda yer alan haberde, Süleymani'nin Mistefa'nın yaşamını yitirmesinden dolayı Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) Genel Sekreteri Celal Talabani’ye taziye mektubu gönderdiği belirtildi.

Taziyenin ilk gününde Kürdistan Özgür Yaşam Partisi (PJAK) Başkanı Siyamend Moînî ve Doğu Kürdistan Demokratik Toplum Hareketi (KODAR) Yürütme Kurulu üyeleri de Süleymaniye'ye gelerek taziye dileklerinde bulundu.

Bu arada Newşîrwan Mistefa'nın cenaze törenine katılmayan KDP de dün Ethem Barzanî, Hoşyar Zêbarî ve Roj Nûrî Şawês'ten oluşan bir heyeti taziye için Süleymaniye'ye gönderdi.

Kürdistan'ın diğer parçaları ve Irak'tan çok sayıda kişi Goran Hereketi'ne taziye dileklerinde bulunmaya devam ediyor.