Nusaybin'de yaşananlar öz yönetimin önemini gösteriyor

Nusaybin’in Abdülkadir Paşa, Fırat, Dicle ve Yenişehir mahallelerinde on aydır altyapı, üstyapı ve elektrik sorunu var. Devlet halkı mağdur ederek cezalandırmak istiyor. Halk ise direnmekte kararlı.

Mardin’in Nusaybin ilçesinde "sokağa çıkma yasağı"nın kaldırılması sonrasında kentin altı büyük mahallesinin yıkılması altyapı ve elektrik sorununu meydana getirdi.

AKP kendisine yandaş olmayan halkı adeta cezalandırıyor ve halihazırdaki tablo, öz yönetimin önemini gösteriyor.

Sosyal medya hesapları ve yerel basında "Zeynel Abidin Camii ile Mor Yakup Kilisesi'nin bulunduğu Zeynel Abidin Sokak'ta ışıklandırma çalışmaları yapıldı" başlıklı haberler geçse de, Abdülkadir Paşa, Fırat, Dicle ve Yenişehir mahalleleri tümüyle yıkılmış durumda. 

BİR TEK TOKİ ÇALIŞIYOR!

Tahrip olan altyapı ve elektrik direklerinin yenilenmesi adeta kaplumbağa hızında ilerliyor. Kentteki tek çalışan kurum ise TOKİ! TOKİ inşaatı AKP’li milletvekillerinin de göz bebeği.

AKP Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu da geçtiğimiz günlerde Nusaybin’e gelip TOKİ inşaatını gezmiş, yandaş basın ise ‘Nusaybin halkıyla buluştu’ diye yansıtmıştı.

Halkın TOKİ evlerine mahkûm edilmeye çalışıldığı Nusaybin’de, mahallerde sorunların neden çözülmediğini sormak için muhatap bulamıyorsunuz. ‘Çalışmalar devam ediyor" ya da "Ödenek bekliyoruz" cevabını veren DEDAŞ yetkilileri, çözüm yerini Nusaybin Belediyesi olarak işaret diyor.

'GÖÇE ZORLANIYORUZ'

Dicle Mahallesi'nde oturan A.T, devletin kendilerini cezalandırmaya çalıştığını söyledi.

Kendi evine geçici olarak uzatma kablosuyla elektrik çektiğini aktaran N.K ise, “Yaptığımız başvurular sonuçsuz kaldı. Bakımsızlık ve zarar gördükleri için teller yerlere sarkıyor. Bunlar her an kopup bize çarpacak diye korkuyoruz. Gittiğimizde belediye muhatap bulamıyoruz. Eskiden belediye bizimdi, gidip her derdimizi çözerdik. Şimdi belediyeye gitmek cesaret istiyor. Evimize geldiğimiz günden bu yana mahallenin sorunları bitmek bilmiyor. Gösteriş işin bazı şeyleri yapıyor belediye; ama asıl sorunlar çözülmüyor. Buraları bırakıp gitmek için zorluyorlar ya da TOKİ’ye taşınalım diye yapılıyor bunlar. Ama benim evim buradaydı, niye yıktılar? Tabii ki onlara bırakmayacağım buraları” diye konuştu.

'BURAYI TERK ETMEYECEĞİZ'

“Bizi cezalandırıyorlar, geçtiğimiz gün Orhan Miroğlu’nu görünce derdimizi anlatmak için yanına yaklaşmaya çalıştım ama korumaları bırakmadı” diyen F.T, şöyle devam etti: “Ancak TOKİ evleri yapıp bize onları satmaya çalışıyorlar. Bunları yemeyiz biz. Önce evlerimizi yıktılar, şimdi de bu sorunlarla bizi uğraştırıyorlar. Burayı terk etmeyeceğiz. Kendi sorunlarımızı kendimiz de çözeriz ama o koltuğa oturup reklam yapmasınlar o zaman. Orhan Miroğlu hangi yüzle yanımıza gelecek ki?"