Öcalan’ın doğum günü Amara’da kutlandı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 68. doğum günü tüm engellemelere rağmen doğduğu evde kutlandı. Köye gitmek isteyen binlerce kişi devlet güçleri tarafından engelleniyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 68. yaş günü için DTK, TJA, DBP, HDP öncülüğünde Urfa’nın Halfeti ilçesine bağlı Amara (Ömerli) köyünde kutlama organize edildi. Her yıl binlerce kişinin Abdullah Öcalan’ın doğduğu köye ve eve gelişiyle yapılan kutlamalar tüm engellemelere rağmen gerçekleşti. Günler öncesinde Amara ve Halfeti’ye gelişler başlarken, dün akşamdan itibaren gazeteciler de dahil herkes köyden İçişleri Bakanlığı talimatıyla zorla çıkarıldı. Ama yine de binlerce kişi Amara’ya gelmek için hala yollarda bekliyor. Halfeti ilçesine giriş çıkışlar da kapatıldı. Öcalan’ın doğuşunu kendi doğuşu olarak gören Kürt halkı abluka altındaki ilçeye girmek için bekleyişini sürdürüyor. Kürdistan’ın tüm kentlerinden, Urfa, Antep ve ilçelerinden Halfeti’ye doğru yola çıkanlar ilçe girişinde bekletiliyor.

DOĞDUĞU KÖYDE KUTLAMA YAPILDI

Köyde ise Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven, HDP Urfa Milletvekili Dilek Öcalan, TJA, Zindanlarla Dayanışma İnisiyatifi aktivistleri, yanı sıra Cizre’de katledilen Mehmet Yavuzel’in annesi Hanım Yavuzel, Rohat Aktaş’ın annesi Meliha Aktaş, Antep ve Urfa’dan, köylerden çok sayıda kişi, ailesi kutlama yaptı.

Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan engellemelere rağmen köye gelenlere teşekkür etti.

‘ÖCALAN’IN DOĞUŞU KÜRT HALKININ YENİDEN DOĞUŞUDUR’

Doğum günü nedeniyle halka tatlı dağıtılırken, günün anlam ve önemine ilişkin Leyla Güven bir konuşma yaptı. Güven, tüm engellemelere rağmen Abdullah Öcalan’ın doğum gününü kutladıklarını belirterek, Abdullah Öcalan’ın doğuşunun tüm Kürt halkının yeniden doğuşu olduğunu söyledi.

Abdullah Öcalan’ın doğduğu evin etrafı askerler tarafından ablukaya alınırken, diğer konuşmaların yapılmasına engel olundu. Amara dışından gelelere de kimlik tespiti yapıldı.

HALKIN BEKLEYİŞİ SÜRÜYOR

Öte yandan Amara’ya girişlerine izin verilmeyen HDP’li vekiller Feleknas Uca, Sibel Yiğitalp, Leyla Birlik, Saadet Becerikli, İbrahim Ayhan ve DBP ve HDP’li il ve ilçe yöneticileri, DBP Halfeti İlçe Örgütü önünde bekleyişini sürdürüyor. İlçeye tüm giriş ve çıkışlar kapatılırken gazetecilerin yapmak istedikleri yayın ise polisler tarafından engellendi.