Operasyona çıkan Türk askerleri vuruldu: 20’den fazla ölü var

Bölgedeki çatışmaları takip eden ANF muhabirlerinin verdiği bilgilere göre, Barzan bölgesinde 11, Cilo’da ise 10 Türk askeri öldürüldü.

Güney ve Kuzey Kürdistan sınır hattında işgal girişimlerini sürdüren Türk ordusuna yönelik gerilla eylemleri devam ediyor.

Bölgedeki ANF muhabirlerinin aktardığı bilgilere göre, Güney Kürdistan’ın Barzan bölgesinde işgal girişimi sürdüren Türk ordusuna yönelik Girê Botinî tepesinde eylem düzenlendi. Dün sabah 05.00 sularında gerçekleştirilen eylemde 11 Türk askerinin öldürüldüğü, çok sayıda askerin ise yaralandığı aktarıldı.

Gerilla eyleminden sonra bölgeye yönelik başlatılan hava saldırıları ise devam ediyor. Türk savaş uçakları Avaşin bölgesine bağlı Mam Reşo mıntıkasını bombaladı.

Diğer yandan, Hakkari’nin Oremar ve Sümbül bölgelerinde operasyona çıkan Türk askerleri de vuruldu. Gerilla güçleri Cilo bölgesindeki Perixane karakoluna eylem düzenledi. Dün akşam 18.00 sularında düzenlenen eylemde çok sayıda mevzinin imha edildiği ve en az 10 askerin öldürüldüğü belirtildi.

Bölgedeki çatışmalarda iki gerilla ile irtibatın kesildiği de gelen bilgiler arasında.

ÇUKURCA

Gerilla güçleri dün saat 11.00 sularında Çukurca’da bir karakola eylem düzenledikleri ve çok sayıda roketin karakol binasına isabet ettiği bildirildi.

Türk savaş uçaklarının dün gece 23.00 sularında Hakkari’nin Çukurca ilçesine bağlı Xeregol bölgesinin bombaladığı aktarıldı.

HPG konuya ilişkin henüz açıklama yapmadı.