PADÊ Eşbaşkanı kapatma kararına itiraz edeceklerini açıkladı

Irak’ta Yüksek Yargı Konseyi tarafından kapatılan PADÊ’nin Eşbaşkanı Hüseyin Haci, bir neden gösterilmeden siyasi bir partinin kapatılamayacağını belirterek yasal haklarını sonuna kadar kullanacaklarını söyledi.

PADÊ'NİN KAPATILMASI

Irak Yüksek Yargı Konseyi’nin Êzidî Özgürlük ve Demokrasi Partisi (PADÊ), Tevgera Azadi ya Civaka Kurdistanê (Kurdistan Özgürlük Hareketi) ve Demokratik Mücadele Cephesi Partisi hakkında verdiği kapatma kararı hakkında Rojnews ajansına konuşan PADÊ Eşbaşkanı Hüseyin Haci, PADÊ’nin hedef alınmasını siyasi bir karar olarak nitelendirdi.

‘ÊZIDÎ HALKININ SIYASI PARTI KURMA HAKKI VARDIR

Hüseyin Haci, Irak yasalarına aykırı hiçbir çalışma yürütmediklerini ifade ederek şunları kaydetti; “Yürüttüğümüz tüm çalışmalar Irak yasalarına uygundur. Ancak verilen bu karar Êzidî halkı için oldukça kötüdür. Êzidî halkı olarak sesimizi her yere ulaştırabilmek adına seçimlere katılma ve siyasi bir parti kurma hakkımız vardır.”

Irak ve Şengal’deki siyasi partilerden bu karara karşı ses çıkarmaları talebinde bulunan Hüseyin Haci, “Bugün PADÊ hakkında verilen bu karar yarın Irak’taki diğer partiler için de verilebilir. Bu kararla Şengal için yapılan çalışmaları engellenmeye çalışılıyor. Tüm hukuki yollar açık, PADÊ hakkında verilen kararı kabul etmeyecek ve tüm haklarımızı kullanacağız. Irak yasalarına göre, siyasi bir parti hiçbir gerekçe gösterilmeksizin kapatılamaz. İtiraz etme hakkımız var ve bunu da kullanacağız. Diğer partiler de buna karşı tepki göstermelidir” dedi.