PKK: Mam Celal Kürdistan mücadelesinde her zaman anılacaktır

PKK Yürütme Komitesi: Mam Celal sadece Başurê Kurdîstan’la sınırlı politika yapma ve mücadele etmeyi aşan bir zihniyet ve düşünceye sahip olmuştur. Bu açıdan da Kürdistan halkının özgürlük mücadelesinde her zaman anılacaktır.

Kürt siyasetçi Celal Talabani’nin yaşamını yitirmesine ilişkin yazılı bir açıklama yapan PKK Yürütme Komitesi, şunları belirtti: “Kürdistan halkının özgürlük mücadelesinde büyük emeği olan YNK’nin kurucusu ve lideri olan Kürtlerin Mam Celal’i Celal Talabani’nin yaşamını kaybetmesini üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Ailesine, tüm dostlarına, YNK camiasına ve tüm Kürdistan halkına başsağlığı diliyoruz. 

Mam Celal, gençliğinden bu yana tüm yaşamını Kürt halkının özgür yaşamı ve birliği için sarf etmiştir. Başurê Kurdîstan'ın özgürleşmesi ve önemli kazanımlar elde etmesinde büyük rol oynadığı gibi, Kürdistan'ın tüm parçalarının özgür ve demokratik yaşamını kazanması mücadelesine de önemli katkılarda bulunmuştur. Mam Celal sadece Başurê Kurdîstan’la sınırlı politika yapma ve mücadele etmeyi aşan bir zihniyet ve düşünceye sahip olmuştur. Bu açıdan da Kürdistan halkının özgürlük mücadelesinde her zaman anılacaktır.

Mam Celal, Önder Apo'nun ve Özgürlük Hareketimizin önemli bir dostuydu. Son nefesine kadar da Önder Apo ve PKK'nin dostu olarak kalmıştır. PKK ile dostluğun ve ilişkilerin Başurê Kurdîstan ve tüm Kürdistan'ın özgürlük mücadelesi için büyük öneminin bilinciyle hareket etmiştir. PKK de her zaman YNK ve Celal Talabani ekolünden gelen siyasi hareket ve şahsiyetlerle yakın ilişki içinde olmayı Kürdistan halkının çıkarına görmüştür. Mam Celal ve Önder Apo'nun dostluğu PKK ve YNK’nin ilişkilerinin her zaman ulusal çıkarlar temelinde sürmesini sağlamıştır.

Kürtlerin Mam Celal’i kişiliği ve mücadelesiyle Kürtlerin ulusal karakterine ve ulusal özgürlük mücadelesine önemli değerler katmıştır. Ömrünün her anında Kürdistan'ın tüm parçalarının özgür ve demokratik yaşama kavuşması mücadelesi içinde olmuştur. PKK de Kürt halkının özgürlük ve demokrasi mücadelesini bugüne kadar büyük zorluklara katlanarak hep yükseltmiş; Kürdistan'ın tüm parçalarının özgürleşmesi ve demokratik yaşama kavuşması mücadelesi vermiştir. PKK, bundan sonraki özgürlük mücadelesinde Mam Celal’in ulusal birlik, ulusal özgürlük, demokrasi ve bağımsızlık özlemlerine sahip çıkacak, bu özlemlerin tüm Kürdistan'da gerçekleşmesi için üzerine düşeni yapacaktır.

Mam Celal’in yaşamını yitirmesi konusunda tüm Kürt halkına başsağlığı dilerken, tüm Kürdistan halkını Mam Celal’in cenazesine katılmaya, katılmayanların da Mam Celal’in kişiliği ve mücadelesini her yerde anmaya çağırıyoruz.”