Reqa’yı Özgürleştirme operasyonu sözcüsünden önemli açıklama

Fırat’ın Gazabı Eylem Hamlesi Sözcüsü Cîhan Şêx Ehmed, Reqa’nın El Sukne Mahallesinin özgürleştirildiğini açıkladı.

Operasyon sözcüsü Cîhan Şêx Ehmed, Mirur, Emin ve Mansur mahallerinde çatışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini aktardı.

Demokratik Suriye Güçleri-QSD komutanlarından Rojda Felat dün yaptığı açıklamada Reqa kent merkezinin yüzde 70’inin özgürleştirildiğini belirtmişti.

Reqa Hamlesi’ndeki son gelişmeler hakkında bilgi veren Fırat’ın Gazabı Hamlesi Sözcüsü Cîhan Şêx Ehmed ise, Reqa kent merkezinde bulunan El Suknê Mahallesi çetelerden temizlenerek özgürleştirildiğini bildirdi. Cîhan Şêx Ehmed ayrıca, Reqa’nın Mirur, Emin ve Mansur mahallerinde kaç gündür şiddetli çatışmaların devam ettiğini söyledi.

Adı geçen 3 mahallede çatışmaların yoğun bir şekilde sürdüğünü belirten Cîhan Şêx Ehmed, kısa bir sürede bu mahallelerin de özgürleştirileceğini ifade etti.

Fırat’ın Gazabı Eylem Odası Sözcüsü Cîhan Şêx Ehmed kısa bir sürede çetelerin El Cehim olarak adlandırdığı El Neim Bulvarı’nın da özgürleşme müjdesini paylaşacaklarını söyledi ve şöyle konuştu: “DAIŞ çeteleri El Neim Bulvarı’nda insanlık dışı uygulamalarda bulunuyordu. Bu bulvarı kısa sürede özgürleştireceğimizin sözünü veriyoruz.”