Roboskili aileler 285’inci kez adalet arayışındaydı

Roboskili ailelerin adalet arayışı 285’inci haftasında da devam etti. Eylemde, HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encu’ye verilen hapis cezasına tepki gösterildi.

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde Türk ordusuna ait xsavaş uçaklarının bombardımanında yaşamını yitiren 34 kişinin aileleri, adalet arayışlarının 285’inci haftasında kaybettikleri yakınlarının mezarında bir araya geldi. Katliamda yaşamını yitirenlerin fotoğraflarının taşındığı eylemde, aileler adına Veli Encu açıklamada bulundu.

Geçen hafta engellenen açıklamaya dikkat çeken Encu, talep etikleri hukukun bir kez daha ayaklar altına alındığını kaydetti. Bu haftaki eylemlerini geçtiğimiz günlerde 4 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırılan Ferhat Encu’ye adadıklarını vurgulayan Encu, kararın hukuk ile bağlantınsın olmadığını belirtti.

Mahkemenin kararının siyasi olduğunu ifade eden Encu, “Biz Roboskililer milletvekilimiz Ferhat Encu şahsında bu köye ve bu topluma verilmeye çalışılan mesajı tanımıyor ve reddediyoruz. Ferhat Encu’nun halkı için çıktığı bu yolda taviz vermeden yürüyeceğine herkes şahittir. Bilinsin ki bizler de vekilimizin her söylediğinin arkasındayız” diye konuştu.