Roboskili aileler 286’ıncı kez adalet arayışındaydı

Roboskili aileler, adalet arayışının 286’ıncı haftasında bir araya geldi. Roboskili aileler, katliamlara, zulme ve haksızlığa uğramış bütün halklar için adalet herkesin yanında oldukları mesajı verdi.

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde savaş uçaklarının bombardımanı ile katledilen çoğu çocuk 34 Kürt gencinin aileleri, adalet arayışlarının 286’ncı haftasında kaybettikleri yakınlarının mezarında bir araya gelerek açıklama yaptı. Ellerinde katliamda yaşamını yitirenlerin fotoğraflarını taşıyan aileler adına Veli Encu konuştu.

Adalet taleplerini dile getirdikleri bazı açıklamalara soruşturma açıldığını belirten Encu, geçtiğimiz haftalarda yapmak istedikleri haftalık açıklamanın engellemesini hatırlatarak, “Adalet istemimizden neden bu kadar rahatsız oluyor ve korkuyorsunuz? Herkes hukuk önünde eşit ise 286 haftadır Roboski Mezarlığı’nda yükselen adalet haykırışımız karşısında neden kör ve sağırsınız?” diye sordu.

Haklıdan, mağdurdan ve suçsuzdan yana olması gereken hukuk siteminin bugünlerde sadece AKP iktidarının talimatları doğrultusunda şekillendiğini belirten Encu, “İnsan Hakları Anıtı'nın polis bariyerleri ile hapsedildiği, Kızıltepe'de Uğur Kaymaz anıtının yerine saat kulesi yapıldığı, Diyarbakır’da Roboski anıtının söküldüğü bir ülkede adaletten bahsetmek mümkün değildi. Anıtlarımızı yıkıp parçalayarak tarihsel hafızayı unutturacaklarını sanıyorlar. Ne savaş uçaklarının bombaları ile hunharca katlettiğiniz Roboski’nin çocuklarının acısı ne de 13 kurşunla öldürülen Kaymaz’ın acısı hala dinmedi ve sonsuza kadar sürecek” diye konuştu.

Adalet mücadelesinden vazgeçmeyeceklerini dile getiren Encu, “Katliamlara, zulme ve haksızlığa uğramış bütün halklar için adalet talep ediyoruz. Adalet isteyen herkesin yanında olduğumuzu ifade ediyoruz” dedi.