Rojavalı gençler Kerkük'te gerilla ve peşmergeyi ziyaret etti

Güney Kürdistan'da siyasi partilerin gençlik kolları ile görüşmeler gerçekleştiren Rojavalı gençler bugün de Kerkük'te gerilla ve peşmergeyi ziyaret etti.

Güney Kürdistan'da bir dizi temasta bulunan Rojava Özgür Gençlik Örgütü, Kürdistan Yurtsever Gençlik Hareketi ve Kürdistan Komünist Partisi gençlik kolları ile birlikte Kerkük'te bulunan Keywan askeri bölgesinde HPG, YJA-Star ve peşmerge güçlerini ziyaret etti. İlk olarak peşmerge karargahını ziyaret eden gençler peşmerge komutanı Setîp Ehmed tarafından karşılandı.

Yapılan görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Ehmed, gençlerin ziyaretinden dolayı memnun olduklarını belirterek, "Rojava Kürdistan'ın diğer parçalarının tümüne büyük destek verdi ve bugün de Rojava özgürleşiyor. Her Kürdün Rojava'ya destek vermesi gerekiyor" dedi. Rojava gençlik heyeti adına konuşan Amed Memo ise Güney Kürdistan'a gerçekleştirdikleri ziyaretin amacının ulusal birlik olduğunu kaydederek, "Bizler gençler olarak ulusal birliğe öncülük etmek istiyoruz. Bu tüm Kürdistan içindir. Bizler, Kürt ulusal birliğinin bir an önce gerçekleştirilmesini istiyoruz" diye konuştu.

Basın toplantısının ardından HPG ve YJA-Star gerillalarının karargahına geçen gençler, burada HPG ve YJA-Star komutanı Nûheyla Sîferok, tarafından karşılandı. Yapılan görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında söz alan Sîferok, Rojava ve Güney Kürdistan gençlerini bir arada ulusal birlik için çalışmalarının kendilerini mutlu ettiğini kaydederek, "Bu çok anlamlı bir çalışmadır. Gençler bizlere, yani gerilla ve peşmergeye Kürtler artık birbirine düşmanlık yapmamalı, mesajını veriyorlar. Özgür ve demokratik bir Kürdistan için çalışmalı, diyorlar" ifadelerinde bulundu.

Burada Rojavalı gençler adına konuşan Ebdulxenî Omer ise, "Kürdistan gençleri olarak ulusal birliği ilk önce biz sağlamalıyız. Bizim Kürt gençleri olarak gerçekleştireceğimiz bir kongre ulusal kongrenin yapılmasına da ön ayak olabilir" dedi.

Geçtiğimiz günlerde Güney Kürdistan'a geçen Rojavalı, gençler başta Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) Goran Hareketi, Tevgera Azadî, Komünist Parti, İslami partiler ve birçok siyasi oluşumla görüşmeler gerçekleştirmişti.