SİHA saldırısında yaralanan Aydın Van’a sevk edildi

SİHA saldırısında ağır yaralanan ve 15 gündür Hakkari’de hastanenin yoğum bakım ünitesinde tutulan İsmail Aydın ailesine haber verilmeden Van’a sevk edildi.

Hakkari’nin Oğul (Talê) köyünde yaşanan silahlı insansız hava aracı (SİHA) saldırısında yaralanan 3 yurttaştan İsmail Aydın, Van’a sevk edildi. Saldırıda ağır yaralana ve 15 gündür Hakkari Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi’nde tutulan Aydın’ın, ailesine dahi haber verilmeden dün apar topar Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaşı Tıp Merkezi’ne sevk edildiği öğrenildi.

Aydın’ın dayısı Abdurrahman Temel, ailesinden habersiz sevk edilen yeğeninin sağlık durumundan endişe duyduklarını belirtti. Aydın’ın sağlık durumunun kötüye gittiği için sevk edildiğini dile getiren Temel, “İsmail günlerdir burada tutuluyordu. Bir ara mahkum koğuşuna aldılar. Daha sonra enfeksiyon kaptığı için yeniden yoğun bakım ünitesine aldılar. Burada da durumu daha da ağırlaşınca kimseye haber vermeden dün akşam Van’a götürmüşler. Hiçbirimize haber verilmedi. Şu anda Van’da tutuluyor. Sağlık durumundan endişeliyiz” dedi.

31 Ağustos’ta yaşanan saldırıda Mehmet Temel (35) yaşamını yitirmiş, yaralanan 3 kişiden Musa Tarhan ve İbrahim Sak ise günlerce nezarette tutulduktan sonra tutuklanmıştı.