Serhat’taki gerillalara kutlama mesajı

Halk Savunma Merkez Karargah Komutanlığı, Serhat Eyalet Komutanlığı’nı Türk ordusunun yürüttüğü operasyonlar karşısında elde ettiği başarılardan dolayı tebrik etti.

Türk ordusunun yüksek teknolojiye dayalı geliştirdiği kapsamlı operasyona karşı kayıp vermeden ortaya çıkan bu sonucun sadece Türk devletine yılın en ağır darbesini vurmakla kalmadığı dile getirilen Halk Savunma Merkez Karargah Komutanlığı açıklamasında şunlar belirtildi:

“Faşist AKP-MHP devletinin Kürdistan halkına karşı geliştirdiği imha ve tasfiye operasyonlarının bir parçası olarak, 27-30 Eylül 2017 tarihleri arasında eyaletinizdeki tarihsel direniş mekanı Ağrı Dağı’na dönük gerçekleştirdiği operasyona karşı güçlerinizin büyük bir cesaret, yaratıcılık ve zengin taktiklerle geliştirdiği direniş, çok önemli sonuçlara ulaşmıştır. Bu 4 günlük operasyon boyunca gösterilen direniş, gerillanın çeşitli taktikleriyle ve doğru yöntemle düşmana karşı savaşılması halinde nasıl başarı sağlanabileceğini kanıtlaması açısından önemli bir göstergedir. Doğru hareket tarzı ve yaratıcılığın her türlü düşman tekniğini boşa çıkaracağı, bütün yönelimleri tersine çevireceğinin açık ispatıdır.

Bu yüksek başarıdan dolayı komutanlığınızın şahsında, bu direniş sürecine emeği geçen, katılan tüm yoldaşları hareketimizin yönetimi adına kutluyor; başarılarınızın devamını bekliyoruz.

Türk ordusunun yüksek teknolojiye dayalı geliştirdiği bu kapsamlı operasyona karşı kayıp vermeden ortaya çıkarılmış olan bu sonuç, sadece düşmana yılın en ağır darbesini vurmakla kalmamış, aynı zamanda düşmanın yürüttüğü psikolojik savaşın ne denli bir yalan savaşı olduğunu da ortaya koymuştur. Türk ordusu burada Kürdistan Özgürlük Gerillası karşısında yenilmiş ve bir bozgunu yaşamıştır. Gelişimi ve sonuçları bakımından değerlendirildiğinde, 27-30 Eylül Ağrı Direnişi, bir bir kahramanlık destanı olarak tarihe geçmiştir. Tarihi Ağrı direnişinin büyük komutanı İhsan Nuri Paşa’nın ardılları olarak verilmesi gereken cevap verilmiştir. Daha önce 2 kez Tendürek’te benzer bir hezimeti yaşayan Türk ordusuna bu kez Ağrı Dağı’ndan aynı şekilde cevap verilmiş olmasının da özel bir anlamı vardır.

Bu temelde, 27-30 Eylül Ağrı Direnişi’nde yüksek askeri performans gösteren bütün yoldaşları sevgi ve saygıyla selamlıyor, bundan sonraki mücadelelerinde tüm yoldaşlara üstün başarılar diliyoruz.”