Siirt ve Bitlis’te eylem, Kandil ve Xakurkê’ye hava saldırısı

HPG Basın İrtibat Merkezi, Siirt’te düzenlenen suikast eyleminde 1 askerin öldürüldüğünü açıkladı. Bitlis’te de 1 uzman çavuşun vurulduğu belirtildi.

HPG-BİM, Türk ordusunun Kandil ve Xakurke bölgelerini de bombaladığını duyurdu.

HPG’nin açıklamasında yer alan bilgiler şöyle:

SİİRT’TE EYLEM

Güçlerimiz, 19 Haziran günü işgalci TC ordusunun Siirt’in Pervari ilçesine bağlı Xerxol karakoluna yönelik suikast eylemi düzenlemiştir. Eylemde tespit edilebilen 1 asker öldürülmüştür. Eylemden sonra TRT Eruh karakolu Biraşkê alanını obüs ve havan topları ile bombalamıştır.

BİTLİS’TE KÖYLERE SALDIRAN ASKERLER VURULDU

12 Haziran günü Bitlis’in Hizan ilçesine bağlı Tanelan, Haret, Akulus, Kekala, Govan ve Xalapul köylerinde sokağa çıkma yasağı ilan eden işgalci TC ordusu Gırana ve Torahizan köylerindeki korucuların öncülüğünde adı geçen köylere baskınlar yaparak halkı tehdit etmiştir.

Halkımıza yönelik baskı ve şiddet uygulayan düşman askerlerini yakın takibe alan güçlerimiz 15 Haziran günü saat 23.00’da birliklerden birini Akulus köyü yakınlarında hedeflemiştir. Yakın mesafeden etkili bir şekilde vurulan düşman birliğinde yer alan 1 uzman çavuş öldürülmüş 2 asker de yaralanmıştır.

İşgalci TC ordusunun operasyonu 19 Haziran günü sonuçsuz bir şekilde geri çekilmiştir.

HAVA SALDIRILARI

20 Haziran günü 22.15 ile 22.40 saatleri arasında işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’na bağlı Kandil Dağı’nın Kalatuka alanını bombalamıştır.

İşgalci TC ordusuna ait savaş uçakları aynı gün 21.30 ile 22.15 saatleri arasında da Xakurkê alanına bağlı Ermuş mıntıkasını bombalamıştır.