Sınırı geçen Türk ordusuna gerilladan darbe!

Türk ordusu Çukurca’dan Güney Kürdistan sınırını geçti, gerillaların karşılık vermesine üzerine başlayan çatışmalar devam ediyor.

Hakkari’nin Çukurca ilçesinden hareket eden Türk ordusu gece saatlerinde Güney Kürdistan sınırını geçti. Gerilla güçlerinin karşılık vermesi üzerine başlayan çatışmalarda 14 Türk askeri öldürüldü. Birçok noktada çatışmalar ve hava saldırıları devam ediyor.

Bölgedeki çatışmaları takip eden ANF muhabirlerinin aktardığı bilgiler şöyle;

Türk savaş uçakları dün akşam saat 20:00’da Çukurcu sınır hattını bombalamaya başladı. Hava bombardımanından sonra harekete geçen Türk askerleri sınır hattını geçti. Şehit Munzur, Küçük Cilo ve Qela Bedewê alanlarını hedef alan Türk askerleri ile gerilla güçleri arasında şiddetli çatışmalar başladı.

TÜRK ASKERİ GERİLLANIN PATLAYICI TUZAK KURDUĞU ALANA GİRDİ

Türk askerleri gerillanın patlayıcı tuzak kurduğu bir alana girerek ağır darber aldı. Mayınların patlaması ve gerillaların askerleri ateş altına alması sonucunda 14 Türk askerinin öldüğü tespit edildi. Gerilla kaynakları, ölen asker sayısının daha fazla olabileceğini aktardı.

Aynı bölgede bulunan Biznê boqağı ve Qela Bedewê alanlarına yönelik hareketliliğin devam ettiği ve Türk askerlerinin ilerlemeye çalıştığı bildirildi. Ancak gerilla güçlerinin karşılık vermesi üzerine herhangi bir ilerlemenin sağlanmadığı belirtiliyor.

Bölgedeki kara ve hava hareketliliği yoğun bir şekilde devam ediyor.