Sur halkı direniyor, devlet tehdit ediyor

Sur'daki yıkım kararına karşı direnen ilçe halk, polis tarafından "Cenazenizi hafriyat alanına atarız” diye tehdit edildi.

Amed'in Sur ilçesine bağlı, yıkım kararı alınan Alipaşa ve Lalebey mahallelerinde halk yıkıma engel olmak için bugün valiliğe yürüyüş düzenlemek istedi. Sabahın erken saatlerinde Kilise Meydanı'nda çok sayıda kişi “Evimizi vermeyeceğiz” sloganları eşliğinde toplandı. Halkın toplanmasıyla birlikte mahalleler ve Urfa Kapı civarı polisler tarafından ablukaya alındı. Valilik Sur ilçesinde yaşananlara ilişkin henüz bir açıklama yapmazken, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ise yarın yıkıma başlayacağı öğrenildi.

HALK DİRENDİKÇE GERİ ADIM ATIYORLAR

“Evlerinizi boşaltın” tebligatı gönderilen Alipaşa ve Lalebey mahallelerinde yıkım kararı alınmıştı. Yıkım kararı alındıktan sonra suları kesilen mahalleye kepçe girmeye çalışmış, halkın direnişi sonrası kepçe mahalleden çıkarılmıştı. Bu olay üzerine bugün valiliğe yürüyüş düzenlemek isteyen halka polis engel oldu. Engellemelere rağmen mahallede abluka ve halkın bekleyişi sürüyor.

'KATLİAM' TEHDİDİ

Tüm tehditlere rağmen evlerini bırakmayan halk, dün mahalleye giren polisler tarafından tehdit edildi. Evlerinden çıkarılmaya zorlandıklarını belirten halk, polislerin kendilerine, “Siz çıkmazsanız sizi de kepçe ile birlikte çıkarırız. Sur’da yaptığımız gibi yıkarız, cenazenizi de hafriyat alanına atarız” denildiğini aktardı.

'SONUNA KADAR BURADAYIZ'

Tehditlere ve engellemelerle evlerini bırakmayacağını söyleyenlerden Kafiye Sun ise, “Nereye gideceğiz? İkidir gelip bize engel oluyorlar. Burayı bırakmayız, sonuna kadar direneceğiz. Artık paralarını da istemiyoruz. Gittiği yere kadar buradayız, evimizi de bırakmıyoruz. Gelsinler, dedikleri gibi beni ve çocuklarımı evin içinde katletsinler” diye konuştu.