Sur'un yıkımına karşı destek çağrısı

Sur’un Yıkımına Hayır Platformu, basın toplantısı düzenleyerek kuruluşunu deklare etti. Toplantıdaki konuşmalarda, herkese Sur'a sahip çıkma çağrısında bulunuldu.

Amed'in Sur ilçesinde işgalci yıkıma karşı Sur halkı ile dayanışmak amacıyla oluşturulan Sur’un Yıkımına Hayır Platformu, kuruluşunu deklare etti. DBP Amed İl Örgütü'nde düzenlenen basın açıklamasına, platformun bileşenleri katıldı.

DBP İl Eş Başkanı Zeki Baran, Sur’un yıkımına karşı durmak için kurdukları platforma ilk andan itibaren desteklerin büyük olduğunu ifade etti. Baran, “Yıkıma karşı hep birlikte durursak yıkımı durdurabiliriz. Çünkü Sur ve halk yüz karası bir durumla karşı karşıyadır” dedi.

UNESCO'YA ÇAĞRI

Baran, Sur’daki yıkımla sadece Kürt halkının geçmişinin değil, geleceğinin de yok edilmek istendiğini ifade ederek, bu kentte yaşananlardan herkesin sorumlu olduğunu ve bunun karşısında herkesin elinden geleni yapıp, yıkıma "dur" demesi gerektiğini vurguladı. Baran, şöyle dedi: "Bu platform siyasi patilerin kurduğu bir platform değil. Herkesin içinde yer alması gerekir. Çağrı yapıyoruz herkese. Gelin platformda yer alın ve Sur’daki yıkıma 'dur' deyin. UNESCO da bir an önce üzerine düşeni yerine getirip, buna karşı durmalı."

'HERKES PLATFORMDA YER ALMALI; YIKIMA KARŞI DURMALI'

Platformun kuruluşunu deklare eden Şehir Plancıları Odası Şubesi Eş Başkanı Büşra Cizrelioğulları ise, Türkiye’nin her yerinden kendilerine destek geldiğini, desteklerle birlikte hep beraber Sur’daki yıkıma karşı duracaklarını belirtti. Cizrelioğulları, platformun ilk toplantısını basına kapalı olarak yapacaklarını ve bu toplantıda önemli kararlar alacaklarını dile getirdi.

HDP Amed İl Eş Başkanı Gülşen Özer de Türkiye’deki bütün oluşumlara platformda yer almaları çağrısında bulunurken, Sur’daki yıkıma karşı durmanın insani bir durum olduğunu, ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.