Taşdemir: 16 Nisan'da yeni yaşamı müjdeleyeceğiz!

HDP Kadın Meclisi Sözcüsü ve Milletvekili Taşdemir, 16 Nisan'da hep birlikte direnilerek yeni yaşamın kazanılacağını söyledi.

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Fatma Kurtulan, Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, DBP Eş Genel Başkan Yardımcısı Gülcihan Şimşek, İstanbul Milletvekili Erdal Ataş ile birlikte Dersim’de halk buluşmasına katılan HDP Kadın Meclisi Sözcüsü ve Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir, burada bir konuşma yaptı.

Taşdemir'in konuşmasından satır başları şöyle:

"Burada sizlerle olması gereken 2 kişi daha vardı. Belediye Eş başkanlarınız Nurhayat Altun ve Mehmet Ali Bul. Kendilerine buradan bir kez daha selam gönderiyoruz.
Önceki gün cumhurbaşkanı, benim belediyemi elimden zorla aldılar, diyerek mağdur edebiyatı yaptı. Ama kendisi 80 tane belediyeye el koydu, 35 belediye Eş Başkanını cezaevine gönderdi. Dersim’den sesleniyoruz: bırakın artık bu mağdur edebiyatını, siz mazlum değilsiniz zalimsiniz, zalim. 

'DİKTATÖRLÜĞÜN EL KİTABINA HAYIR!'

Sevgili Dersimliler şimdi 16 Nisan’da, anayasa değişikliği adı altında referandum yapılacak. İnanın bu bir anayasa değişikliği değil bu tek adam rejiminin uygulanacağı diktatörlüğün el kitabıdır. Bu 18 madde, 82 darbe anayasasını bile aratacak, diktatörlüğün yol ve yöntemini gösterecek bir anayasa değişikliğidir. Bizler kadınlar, gençler emekçiler, Aleviler ve Kürtler hep birlikte alanlarda hayır diyeceğiz. Çünkü bu ülkede 90 yıldır Kürtler, Aleviler kadınlar, anayasada da, yürürlükte de, siyasette de inkar edildi. Bugün de bu anayasa değişikliğinde bir kez daha ne Kürt’ün ne Alevi’nin ne de kadının adı var. Biz buna geçit vermeyeceğiz. HAYIR diyeceğiz.

'KADIN KARŞITI BU REJİME HAYIR'

Binlerce yıllık mücadelemizde Zarife’nin sesi var, Sakine’nin kavgası var

Sevgili kadınlar bu referandum gündeme geldiğinde ilk itiraz sizlerden geldi. İlk olarak sokaklara kadınlar çıktı. Kadınlar bu rejime dur dermek için alanlarda hayır meclislerini örgütledi. Çünkü kadınlar 15 yıldır AKP karanlığını, kadın düşmanı politikalarını çok iyi tanıyorlar. Onlar her ağzını açtığında bu kadınlara şiddet olarak geri döndü. Bırakın sokağı, evi, parkı, otobüsü, meclisin ortasında kadınlar şiddete uğradı. Onun için kadınlar tek adam rejimi karşısında yaşamın her alanın direnişteler. Bu rejim kadın karşıtıdır. Kadının isminin geçmesi bile yasaktır. Biz kadınlar her yerde,  bu tek adam rejimine hayır diyeceğiz. 

'HEP BİRLİKTE DİRENECEK VE KAZANACAĞIZ'

Sevgili Dersimliler kendinize güvenin. Biz kendimize güveniyoruz. Binlerce yıllık özgürlük mücadelemizin bugüne gelmesinde binlerce kadının emeği var;  Zarife’nin sesi var, Sakine’nin kavgası var. Bizler tek adam karşısında çokuz, çok olmaya devam edeceğiz. Hep birlikte direneceğiz, 16 Nisan’da kadınların öncülüğünde yeni bir yaşamı müjdeleyeceğiz halklarımıza ve mutlaka kazanacağız!"