Tevgera Azadî Kerkük Meclisi'nde özel gündem: Özsavunma

Altı aylık ara toplantısını yapan Tevgera Azadi Kerkük Yönetimi, il meclisi yönetimine yeni üyeler seçti ve "Kerkük'e yönelik tehditler karşısında özsavunmanın önemini" de özel bir gündem olarak ele aldı. 

Kürdistan Özgür Toplum Hareketi (Tevgera Azadi) Kerkük Meclisi, 6 aylık ara dönem toplantısını yaptı. Tevgera Azadî Kerkük Encümen üyeleri, Kürdistan Özgür Kadın Örgütü (RJAK) üyeleri, Şehit Aileleri Kurumu, Kürdistan Yurtsever Gençlik Hareketi ve Yurtsever Genç Kadın Hareketi üyelerinin katıldığı toplantı Tevgera Azadi binasında yapıldı. 

Bölgede yaşanan gelişmelere bağlı olarak "Kerkük'e yönelik olası tehditler"in de özel bir gündem olarak ele alındığı toplantıya Tevgera Azadi Eşbaşkanı Mihemed Ebdulah, Tevgera Azadi yürütme üyeleri Berîvan Mihemed ile Hüseyin Kerkûkî ve Tevgera Azadî Kerkük İl Eşbaşkanları Newzat Bekir ile Rihan Hemedi'nin yanı sıra Germiyan bölgesi temsilcileri katıldı.

Siyasal süreç değerlendirmesi ve faaliyet raporunun okunmasından sonra söz alan Tevgera Azadi Eşbaşkanı Mihemed Ebdulah, Güney Kürdistan ve bölgenin çok hassas bir süreçten geçtiğini ve referandumla birlikte bu hassasiyetin daha da arttığını söyledi. Kerkük'ün Kürt, Arap ve Türkmenlerin birlikte yaşadığı bir kent olduğunu söyleyen Ebdulah, parti olarak bu hassas süreçte tek tutunacakları dalın demokratik ulus felsefesi olduğunu söyledi. 

KDP'nin referandumu içeride siyasal rakiplerine, dışarıda da Bağdat'a karşı bir taviz koparma kartı olarak kullandığını kaydeden Ebdulah, "Bizler KDP'yi tanıyoruz. Zamansız ve projesiz referandumla bölge yeni çatışmaların kapısını aralıyor. Diğer yandan da KDP, bu kartla bugüne kadar tüm Kürt partileri, örgütleri ve Kürdistan'ın parçalarına karşı yaptığı ihanetleri başkasına satmak istiyor. Bunun için de en ufak bir eleştiriyi dillendiren herkesi referandum ve bağımsızlık karşıtı ilan etmeye çalışıyor" dedi. 

"Kerkük'e yönelik tehditler karşısında özsavunmanın önemi"nin özel bir gündem olarak ele alındığı toplantının ardından yapılan oylamada yeni meclis üyeleri seçildi. Toplantı, "Bijî biratiya gelan" ve "Bijî Serok Apo" sloganlarıyla son buldu.