HPG: Türk ordusu Şemdinli’de ağır kayıplar veriyor

HPG gerillalarının Hakkari’nin Şemdinli ve Çukurca ilçelerinde başlattığı Şehit Bedran Gundikeremo ve Şehit Nalin Muş Hamlesi sürüyor. HPG gerillaları Şemdinli’nin Xapuşke alanında Türk ordusunu iki gün boyunca denetim altında tuttu.

Hamle kapsamında HPG gerillaları tarafından düzenlenen eylemlerde 1 zırhlı ve bir dozer aracını darbeledi, 15 askerin de öldürüldüğü eylemde 1 asker de yaralandı.

Eylemlere ilişkin yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) şunları belirtti: “Şehit Bedran Gundikremo ve Şehit Nalin Muş devrimci hamlesi kapsamında güçlerimiz, Hakkari’nin Şemzinan (Şemdinli) ve Çelê (Çukurca) ilçelerinde işgalci TC ordusunu hedefleyen bir dizi eylem gerçekleştirmiştir.

Şemzînan ilçesine bağlı Xapuşke alanında bulunan işgalci karargahlar için yol yapan düşman askerlerini 2 gün boyunca denetim altında tutan güçlerimiz, 14 Haziran günü saat 07.00’de bir eylem gerçekleştirmiştir. Güçlerimiz eş zamanlı olarak alandaki güvenlik tepesindeki düşman mevzilerini de hedeflemiştir.

Gerçekleştirilen eylemlerde düşmana ait akrep tipi zırhlı 1 araç ve 1 dozer aracı darbelenmiş, tespit edilen 11 asker öldürülmüş 1 asker de yaralanmıştır.

Eylemler ardından işgalci TC ordusu zırhlı araçlar ile ölü ve yaralı askerlerini alandan uzaklaştırmıştır.

13 Haziran günü saat 09.30’da ise, güçlerimiz Hakkari’nin Şemzînan ilçesine bağlı Sivri tepede konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir dizi suikast eylemi gerçekleştirmiştir. Eylemlerde tespit edilen 3 asker öldürülmüştür.

Eylemden sonra işgalci TC ordusu obüs ve havan toplarıyla çevresini rastgele bombalamıştır.

14 Haziran günü saat 10.30’da da güçlerimiz Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Şikêr karakolu nizamiyesine yönelik bir eylem gerçekleştirmiştir. Eylemde tespit edilebilen 1 asker öldürülmüştür.”