Türk ordusu, Kanimasi ve Metina’da sınırı geçmeye çalıştı

Türk ordusu dün gece saatlerinde Güney Kürdistan’ın Kanimasi ve Metina bölgelerine yönelik de bir işgal girişiminde bulundu. İşgal girişimi HPG / YJA Star gerillalarının anında karşılık vermesiyle engellenirken çıkan çatışmalarda 15 asker öldürülü.

Türk ordusu dün gece saatlerinde Güney Kürdistan’ın Kanimasi ve Metina bölgelerine yönelik de bir işgal girişiminde bulundu. Türk ordusunun girişimi, HPG / YJA Star gerillalarının anında karşılık vermesiyle engellendi. Çıkan çatışmalarda 15 askerin öldürüldüğü, 6 askerin de yaralandığı öğrenildi. Ayrıca Türk ordusuna ait gizli birliklerin de Zap suyunun Güney Kürdistan’a geçtiği noktanın her iki yakasından geçtiği de edinilen bilgiler arasında.

Türk ordusu Güney Kürdistan’a yönelik Çukurca hattından başlattığı işgal girişimi ile eş zamanlı olarak Kanimasi ve Metina alanlarına yönelik de işgal girişiminde bulundu. Kanimasi ve Metina’ya girmek isteyen askerler, HPG ve YJA Star gerillalarının anında karşılık vermesi ile sınırın kuzeyine geri çekilmek zorunda kaldı.

Türk askerleri sınırda konuşlanarak Güney Kürdistan’ı rastgele taradığı ve Kanimasi kasabasındaki bazı evleri ile bölgedeki Hıristiyan köyleri ile sınır hudut komutanlığına bağlı peşmerge güçlerinin karakolları da Türk ordusunun mermilerine hedef olduğu belirtiliyor.

Türk ordusunun işgal girişimi ardından başlayan çatışmalarda 15 asker öldürülürken, 6 asker de yaralandı.

Diğer taraftan ise Türk ordusuna ait gizli birliklerin de Zap suyunun Güney Kürdistan’a geçtiği noktanın her iki yakasından geçtiği de öğrenildi.